Voor iedere fase de perfecte schoen

"De eerste schoentjes zijn heel belangrijk"

Je hoort het vaak, van een bevriende moeder, een oma of op het consultatiebureau. Maar waarom zijn de eerste schoentjes eigenlijk zo belangrijk?

Bij de geboorte zijn babyvoeten fragiel. De voetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en zijn daardoor nog zacht en buigzaam. De botstructuren worden pas in het eerste jaar echt gevormd. Ook spieren en zenuwen zijn nog niet volledig ontwikkeld. Gedurende het eerste jaar verstevigen de spieren, om uiteindelijk het lichaamsgewicht te kunnen dragen. Babyvoetjes worden beschermd door een laagje babyvet. Dit zorgt voor een schattige ronde vorm en platvoetjes. Op latere leeftijd krijgt de voetboog vorm en verdwijnen de platvoetjes vanzelf.

Kindervoeten groeien razendsnel

 
In het eerste levensjaar bereiken ze bijna de helft van hun volwassen schoenmaat. Je kunt je voorstellen dat er in een korte periode enorm veel in zo'n voetje gebeurt.
Lees meer over de ontwikkeling van kindervoeten

De botten, spieren en pezen ontwikkelen zich door gebruik. Groeiende voeten moeten daarom vrij kunnen bewegen, zodat spieren sterk worden, tenen een grijpbeweging kunnen maken en kunnen spreiden en botten zich in een natuurlijke manier kunnen ontwikkelen. De enige manier waarop dit kan is om zo veel mogelijk blootvoets te zijn, vooral in de eerste paar levensjaren. Te strakke sokken, harde zolen en materialen die niet buigen staan gezonde ontwikkeling van de voeten in de weg. Daarom ontwikkelt Shoesme schoenen die de vrijheid van blootvoets lopen benaderen en tegelijkertijd genoeg ondersteuning en bescherming bieden aan kleine voetjes.

Voor iedere fase de juiste schoen

Wij zijn ervan overtuigd dat baby- en kinderschoenen tot in detail afgestemd moeten zijn op de 'fase' waarin een opgroeiend kind zich bevindt. Zo voorzien schoenen voor een baby die de eerste voorzichtige stapjes zet in andere behoeften dan schoenen voor een kind dat al lopend, rennend en spelend de wereld aan het ontdekken is. Waar een voet behoefte aan heeft wordt bepaald door de ontwikkelingsfase van je kleintje, en niet door de leeftijd. Daarom ontwikkelt Shoesme schoenen die de voeten in verschillende ontwikkelingsfases ondersteunen.

In welke fase zit jouw kleintje?

Met behulp van de onderstaande tabel kan je uitzoeken welk Shoesme concept het beste is voor jouw kleintje:

Zit en kruipt, stapt heel soms binnenshuis aan de hand of langs meubels

In deze fase hebben kleintjes super zachte, comfortabele slofjes nodig. Een soepele laag over hun kwetsbare voetjes die comfort biedt en de voetjes warmhoudt. 

Lees meer over Shoesme BABY-PROOF® Soft babyslofjes

Stapt aan de hand en stapt zelf,  kruipt soms ook nog

Kindjes die beginnen met stappen hebben 'vette' voetjes en nog geen voetboog. Een leren schoentje met een soepele zool geeft vertrouwen, grip en ondersteuning, zonder de ontwikkeling te belemmeren

Lees meer over Shoesme BABY-RPOOF® Smart eerste babyschoentjes

Loopt zelfstandig, rent soms maar is nog niet zo zeker

Kindjes die het stappen onder de knie hebben, leren lopen. Hierbij is de afwikkeling van de voeten belangrijk. Een Extreme Flex® loopschoentje heeft een extreme flexibele zool die de afwikkeling van de voetjes stimuleert en tegelijkertijd stevigheid en grip biedt.

Lees meer over Shoesme Extreme Flex® eerste loopschoentjes

Loopt zelfstandig

Flexibele runners met een sportieve uitstraling

Lees meer over Shoesme RunFlex 

Loopt, rent, speelt

Stevige schoenen met flexibele zolen in maat 20 t/m 28 

Lees meer over Shoesme Urban