• Gratis verzending vanaf € 49,95
  • Retourneren binnen 14 dagen
  • Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Alles wat je wil weten over

Shoesme BABY-PROOF®, Basket Sneaker & BabyFlex babyschoenen met zachte zool

De eerste tandjes, de eerste woordjes, de eerste stapjes; het leven van een baby kent al vroeg veel mijlpalen. Shoesme heeft als doel één van deze mijlpalen, de eerste stapjes, zo fijn, zacht en makkelijk mogelijk te maken. Hiervoor heeft Shoesme een aantal concepten ontwikkeld. Shoesme BABY-PROOF®, Basket sneaker & BabyFlex. Hoewel deze eerste schoentjes verschillen van uiterlijk, hebben ze wel één eigenschap met elkaar gemeen: een extreem lichte, flexibele zool. Doordat de zool zo soepel is, worden de voetjes beter afgewikkeld en leren baby's en dreumesen goed lopen. Hiermee hoeven de allerkleinsten dus niet te wennen aan schoentjes en stappen ze er zo op weg!

BABY-PROOF® speciaal voor de eerste stapjes

BABY-PROOF® Smart is een licht en buigzaam schoentje, speciaal ontworpen voor de eerste stapjes. Het zijn ideale schoenen voor een baby vanaf 9 maanden. BABY-PROOF® Smart heeft net zoveel kwaliteitskenmerken als een dames of herenschoen, maar is 100% afgestemd op babyvoetjes. Babyvoetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en de botstructuren worden pas in het eerste jaar echt gevormd. Hierdoor zijn de voetjes nog zacht en buigzaam en is de vorming en groei gemakkelijk te beïnvloeden. BABY-PROOF® Smart beschermt babyvoetjes tegen vocht en kou, zonder de bewegingsvrijheid of ontwikkeling te belemmeren.

Flexibele én stevige dreumes schoenen

BABY-PROOF® Smart schoenen zijn gemaakt op een eigen ontwikkelde Shoesme leest, waardoor de vorm van de schoenen goed aansluit op de voetjes. De babyschoenen zijn 100% leer gevoerd en hebben flexibele, door Shoesme ontwikkelde, loopzolen die met de voetjes meebuigen. Deze antislipzolen zijn door een onafhankelijk instituut in Portugal veilig getest op kleurstof voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Dit wil zeggen dat het ongevaarlijk is als kindjes dit in hun mond steken. 

De verstevigde hiel en het uitneembare voetbed bieden steun en stabiliteit, waardoor een kleintje zowel staand als stappend een goede houding heeft. Door de toevoeging van het zachte schuimlaagje bij drukpunten zoals de tong en hiel zitten de schoentjes ook nog eens extra lekker. Door al deze zorgvuldig uitgewerkte eigenschappen hoeven kleintjes helemaal niet te wennen aan het dragen van schoentjes, staan ze veel stabieler en stappen ze er zo op weg!

BABY-PROOF® Collectie

BABY-PROOF® Smart is een uniek concept van Shoesme, verkrijgbaar in maat 18 t/m 22. Het zijn perfecte schoenen voor baby's vanaf 9 maanden t/m 18 maanden met smalle voetjes.  

Basket Sneaker voor de sporty baby's, dreumesen & peuters

Nieuw in onze eerste schoenen collectie zijn de Basket Sneakers. Deze sneakers hebben een sporty look en en zijn geschikt voor baby's/dreumesen die de eerste stapjes zetten of peuters die al zelfstandig los kunnen lopen. Uiteraard hebben deze sneakers een flexibele zool van 100% rubber en geven ze de juiste ondersteuning tijdens het lopen. De binnenvoering van deze sneakers zijn 100% chroomvrij. In alle sneakers zit een anatomisch gevormd voetbed. Het leren binnenzooltje is, net zoals bij iedere Shoesme schoen, uitneembaar. Het schoentje heeft een elastieken vetersluiting met daarboven een handig klittenbandje, zodat je ze snel en eenvoudig bij jouw kindje kan aantrekken! 

Basket Sneaker Collectie

De Basket Sneaker collectie is verkrijgbaar in maat 18 t/m 26 en zijn perfecte schoenen voor baby's vanaf 9 maanden die de eerste stapjes zetten of dreumesen en peuters die al los kunnen lopen. 

BabyFlex  

Alle onderdelen van Shoesme BabyFlex - van flexibele rubberzool tot orthopedisch voetbed - zijn met de grootste zorg door Shoesme ontwikkeld. Het uitgangspunt voor deze schoen is een zeer flexibele zool, die op de juiste plek buigt, namelijk bij de bal van de voet. Shoesme kiest hierbij bewust voor een duurdere zool van 100% rubber om zo gegarandeerd te zijn van de beste eigenschappen zoals flexibiliteit, demping en duurzaamheid. De buitenzool heeft een verfijnde stootneus en heeft aan alle zijdes ronde vormen. Hierdoor kan een kindje bij het kruipen of zitten gemakkelijk overeind klauteren. De stootneus zorgt er tevens voor dat de schoen wordt beschermd tegen beschadiging.

Orthopedische binnenzool

Niet alleen de loopzool, ook de binnenkant van het BabyFlex concept is met veel zorg en aandacht door Shoesme ontworpen. Een kindervoet in deze fase heeft nog geen vast bot, maar bestaat uit kraakbeen dat nog niet gevormd is. Daarom heeft Shoesme speciaal voor deze groep een eigen orthopedisch voetbed ontwikkeld, volledig afgestemd op de voetjes van kleine kinderen die leren lopen. Aan de voorzijde van de binnenzool zitten dempende blokjes die ervoor zorgen dat de zool op zijn plaats blijft. Aan de binnenzijde van de zool zit lichte ondersteuning van de voetboog, dit om ervoor te zorgen dat een kindje bij de enkels niet naar binnen gaat staan. Dit voetbed is licht ondersteunend, zorgt voor schokdemping en is licht van gewicht. De lichte hielkom zorgt ervoor dat het voetje mooi op zijn plaats blijft. Vaak wordt een goed voetbed onderschat, maar het is zeer belangrijk voor de goede ontwikkeling van een kindervoet. De geperforeerde microvezelvoering heeft de eigenschap dat het vocht opneemt en loslaat, ventileert en de voetjes beschermt tegen warmte en kou. Samen met het orthopedische voetbed zorgt de microvezelvoering ervoor dat het schoentje comfortabel zit en de juiste ondersteuning biedt voor de eerste stapjes.

Shoesme BabyFlex collectie

De Shoesme BabyFlex babyschoenen zijn verkrijgbaar in maat 19 t/m 24. Het zijn perfecte schoenen voor baby's vanaf 9 maanden, dreumesen en peuters met brede voetjes.

Shop BabyFlex