Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meestgestelde vragen verdeeld in 7 categorieën namelijk conceptadvies, maatadvies, verkooppunten, onderhoud & levensduur, bestellen, duurzaamheid en garantie en klachten

Conceptadvies 

 • Hoe kies ik de juiste schoenen voor mijn kindje?

  Shoesme ontwikkelt baby- en kinderschoenen die aansluiten bij iedere ontwikkelingsfase van jouw kindje. We onderscheiden daarbij twee groepen:

  - Baby's van 0 tot 2 jaar die zich ontwikkelen van liggende baby naar dreumes die de eerste wankele stapjes zet en leert lopen.

  - Kinderen van 2 tot 7 jaar die de babyfase zijn ontgroeid en lopen, rennen en spelend de wereld ontdekken. 

  Voor beide groepen is bij het ontwikkelen van de schoenen rekening gehouden met het doel waar de schoenen voor worden gebruikt. Kies via de link hieronder eerst de groep waartoe je kindje behoort om vervolgens de juiste schoenen te kunnen bekijken.

  Lees meer over onze verschillende schoenen voor de verschillende ontwikkelingsfases van baby's en kinderen.

 • Hoe verloopt de ontwikkeling van een babyvoet?

  Bij de geboorte zijn babyvoeten fragiel. De voetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en zijn daardoor nog zacht en buigzaam. De botstructuren worden pas in het eerste jaar echt gevormd. Ook spieren en zenuwen zijn nog niet volledig ontwikkeld. Gedurende het eerste jaar verstevigen de spieren, om uiteindelijk het lichaamsgewicht te kunnen dragen. Babyvoetjes worden beschermd door een laagje babyvet. Dit zorgt voor een schattige ronde vorm en platvoetjes. Op latere leeftijd krijgt de voetboog vorm en verdwijnen de platvoetjes vanzelf. Lees meer over de ontwikkeling van een babyvoet.

  de ontwikkeling van babyvoetjes

  Voeten beginnen goed te functioneren rond het eerste levensjaar. Om die reden beginnen baby’s rond deze tijd meestal ook te lopen. Voor het zover is moeten baby’s eerst vertrouwd raken met hun voetjes. Baby’s trappelen en spelen daarom graag met hun voeten. Terwijl ze dat doen, ontwikkelen de spieren zich en worden de voeten en benen voorbereid op het lopen en op het dragen van gewicht. In de eerste maanden is het voldoende om babyvoeten te beschermen tegen de kou met sokjes of slofjes. Lees alles over de BABY-PROOF® Soft slofjes van Shoesme.

 • Wanneer beginnen baby's met lopen?

  De eerste stapjes

  De eerste stapjes komen vanzelf, zodra de voetjes het lichaamsgewicht kunnen dragen en een baby vertrouwen en balans heeft. De meeste baby’s beginnen met zelfstandig lopen tussen de 10 en 18 maanden.
  • Vanaf ongeveer 9 maanden beginnen de meeste baby’s zich voorzichtig op te trekken.
  • Tussen 9 en 12 maanden staan ze en zetten ze voorzichtig stapjes terwijl ze zich vasthouden.
  • Rond de 14 of 15 maanden stappen de meeste baby’s zelfstandig.

  Probeer dit proces niet overdreven te stimuleren. Iedere baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, het is dan ook niet erg als je baby een paar maanden eerder of later loopt.

  In deze periode is het goed om baby’s binnenshuis te laten lopen op blote voeten of sokjes/slofjes met een antislipzooltje. Hierdoor kunnen de voeten en de spieren op een natuurlijke manier groeien en kracht ontwikkelen. Als er buitenshuis gestapt gaat worden zullen de babyvoetjes beschermd moeten worden tegen een harde en koude ondergrond. Shoesme heeft speciaal voor deze fase BABY-PROOF® schoentjes ontwikkeld die baby's en dreumesen helpen op een verantwoorde manier het stappen onder de knie te krijgen. Lees meer over BABY-PROOF® Smart eerste stapschoentjes

 • Wanneer is het tijd voor een eerste babyschoentje?

  Allereerst is het belangrijk om te bepalen in welke fase je kleintje zich bevindt. Als een kindje nog niet stapt is het niet noodzakelijk om babyschoenen aan te schaffen. In deze periode kan je je kleintje het beste slofjes of sokjes aangeven om de voetjes warm te houden. Zodra de eerste stapjes binnenshuis plaats gaan vinden, bijvoorbeeld aan de hand of langs meubels, is het goed om baby's te laten lopen op blote voeten, zodat de voeten en spieren op een natuurlijke manier kunnen groeien en kracht kunnen ontwikkelen. Om de voetjes warm te houden kun je een sokje of slofje aantrekken. Let er dan op dat er een anti-slipzool onder zit, zodat ze niet uitglijden. Wanneer je kleintje ook buitenshuis gaat stappen is het belangrijk om de voetjes te beschermen tegen de harde en koude ondergrond. Dit kan met een flexibel leren schoentje met een soepele loopzool, dat de voetjes beschermt tijdens het stappen en ze tegelijkertijd vrij laat ontwikkelen.

  Lees meer over de ontwikkeling van babyvoetjes en de weg naar de eerste stapjes

 • Waar moet ik op letten bij het kopen van een eerste babyschoen?

  Heeft je zoon of dochter de eerste stapjes gezet? Deze mijlpaal betekent oppassen geblazen, want je kleintje stapt nu overal zelf naartoe. Dit is ook het moment om de voetjes goed te beschermen, zeker als er buitenshuis gestapt gaat worden. Al die leuke schoentjes die je hebt gezien of die misschien zelfs al in de kast staan te wachten, hebben nu ook echt een functie. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van een eerste babyschoentje.

  Lees hieronder onze tips voor het uitkiezen van de perfecte babyschoenen. 

  Een goede babyschoen:
  - is soepel
  - heeft een flexibele anti-slipzool
  - is licht van gewicht
  - is zacht en comfortabel
  - heeft een ruime instap voor gemakkelijk aantrekken
  - is gemaakt van leer
  - biedt ondersteuning bij de hiel
  - heeft een comfortabel voetbed
  - sluit goed aan om verliezen van de schoen te voorkomen

  Speciaal voor de eerste stapjes heeft Shoesme BABY-PROOF® Smart eerste stapschoentjes ontwikkeld. Lees meer over dit eerste babyschoentje of bekijk de collectie.

 • Hoe lang gaat een BABY-PROOF® Smart babyschoentje ongeveer mee?

  In de korte periode waarin een baby leert lopen, worden de babyschoentjes erg intensief gebruikt. Ook groeien de voetjes in deze periode snel. Het is dan ook niet verrassend dat baby- en kinderschoenen een kortere levensduur hebben dan schoenen voor volwassenen. De groei van de voetjes en het intensieve gebruik van de schoenen gaan vaak hand in hand met de levensduur van de schoenen. Babyschoenen hebben een gemiddelde levensduur van 3 maanden. Lees meer over de duurzaamheid van BABY-PROOF® Smart.

 • Mijn kleintje is 13 maanden en zet tussen het kruipen door ook al wat stapjes. Adviseren jullie me BABY-PROOF® Smart of Extreme Flex® te kopen?

  BABY-PROOF® Smart is hét schoentje voor de eerste stapjes. Deze lederen schoentjes zijn heerlijk licht en soepel en geven babyvoetjes de ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien. De verstevigde hiel en flexibele antislip-zool ondersteunen baby's bij de eerste wankele stapjes binnen of buiten. 

  Zodra je kleintje het zelfstandig lopen onder de knie heeft, is het tijd voor de overstap naar een echte loopschoen. Ons Extreme Flex concept is speciaal ontwikkeld om goed te leren lopen. De zool van deze schoenen is extreem flexibel, doordat gebruik is gemaakt van een speciale samenstelling van rubbers. Het loopvlak van het soepele zooltje is zo ontworpen dat het zorgt voor een goede afwikkeling van de voet. Extreme Flex combineert flexibiliteit met stevigheid en is daarmee dé ideale schoen voor de eerste lopertjes. 

  Het moment om over te stappen van BABY-PROOF® Smart naar Extreme Flex is niet leeftijdsgebonden en verschilt per kind. Twijfel je over het juiste concept voor jouw kleine, dan adviseren we je om beide modellen te proberen bij een verkooppunt om te zien of je kind hier goed op loopt. Uiteraard kan het verkooppunt met je meekijken en je adviseren over het juiste concept en schoentje voor je kind.

Maatadvies 

 • Welke schoen zijn geschikt voor voeten met een hoge wreef?

  Shoesme maakt schoenen met verschillende pasvormen. Ook hebben wij schoenen die geschikt zijn voor voeten met een hoge wreef. Want ieder kind verdient een Shoesme! De Shoesme kinderschoenencollectie heeft diverse modellen die gemaakt zijn op verschillende leesten en zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm ook per model Bij het kopje maatavies van een specifieke schoen vind je meer informatie de pasvorm voor dit model. 

  Voor voeten met hoge wreef adviseren wij veterschoenen, zo kan je kiezen uit een brede collectie zoals de New Baby sneakers, Babyflex schoenen,  Extreme Flex, Bumpy schoenen (BU), Shoesme sneakers (SH), Fashion Sneaker (FS), New Runner (NR), NB sneaker (NB), ON sneaker, TI boots, Shoesme Worker Boots (SW), New Tankers (NT), Tank Bikers (TA).

 • Welke schoenen zijn geschikt voor brede voeten?

  Shoesme staat bekend om zijn smalle pasvormen, maar ook wij hebben schoenen die geschikt zijn voor bredere voeten. Want ieder kind verdient een Shoesme! De Shoesme kinderschoenencollectie heeft diverse modellen die gemaakt zijn op verschillende leesten en zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm ook per model Bij het kopje maatavies van een specifieke schoen vind je meer informatie de pasvorm voor dit model. 

  Voor brede voeten adviseren wij New Babysneaker (BN), Go Banana's, Babyflex (BF), Urban (UR), Babycrepe (BC), Iconic Sandalen (IC), New Tank Bikers (NT), Ontrend Sneakers (ON) en DE Boots

 • Welke schoenen hebben een normale pasvorm?

  Shoesme staat bekend om zijn smalle pasvormen, maar ook wij hebben schoenen die geschikt zijn voor gemiddelde en brede voeten. Want ieder kind verdient een Shoesme! De Shoesme kinderschoenencollectie heeft diverse modellen die gemaakt zijn op verschillende leesten en zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm ook per model Bij het kopje maatavies van een specifieke schoen vind je meer informatie de pasvorm voor dit model. 

  Voor normale/gemiddelde voeten adviseren wij Shoesme sneakers (SH), Fashion Sneaker (FS), New Runner (NR), Urban (UR), Extreme Flex (EF), Shoesme Worker Boots (SW), Tank Bikers (TA), Goldline (RE) en New Western Boots (NW).

 • Welke schoenen zijn geschikt voor smalle voeten?

  Shoesme schoenen zijn ontwikkeld voor kindervoeten in de groei. Kindervoeten in de groeifase zijn vaak slank en rank. Shoesme schoenen zijn hierop afgestemd door de smalle tot medium fit en geknepen neus. De Shoesme kinderschoenencollectie omvat diverse modellen gemaakt op verschillende zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm ook per model. Zo valt een Urban sneaker wat breder dan een RunFlex sneaker en heeft een Silhouet laarsje een smallere pasvorm dan een crêpelaarsje. Bij de beschrijving van onze schoenen vind je meer informatie over het type schoen, de pasvorm en het specifieke maatadvies voor dit model. 

  Voor smalle voeten adviseren wij de Babyproof collectie (BP), de Silhouet collectie (SI), de RunFlex collectie (RF), Westerncollectie (WT), Bio sandalen (BI), Shoesme Trainer collectie (ST), Chic Sandalen collectie (CS), Tank Bikers collectie (TA) en de Goldline collectie (RE). Wil je graag advies van onze experts? Neem dan concact op met de Shoesme klantenservice. Dit kan telefonisch of per mail.

 • Hoe ontdek ik welke maat ik voor mijn zoon/dochter zou moeten bestellen?

  Om de juiste maat te bepalen kun je ons meetsysteem gebruiken. Het meetsysteem meet de maat mét 1 maat groeiruimte. Geen meetsysteem in huis en wil je toch nu de juiste maat meten? Raadpleeg dan onze maatadvies pagina. Hier staat uitgelegd hoe je de voeten op kan meten zonder het meetsysteem. Mocht je twijfelen over de maat dan kun je altijd langsgaan bij één van onze brandstores. Hier kunnen ze je adviseren over de juiste maat en zien of je kleintje goed op de schoentjes loopt. Of neem contact met één van onze experst van de klantenservice, ook zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juist maat. 

 • De schoenen van mijn zoontje zijn te klein en hij stapt nog aan de hand en langs meubels. Moet ik nog een keer BABY-PROOF® Smart voor hem kopen of kan ik al overstappen op Extreme Flex® eerste loopschoenen?

  Dit kan beiden. Wanneer een kleintje nog niet zelfstandig loopt biedt een Shoesme Baby-proof® Smart babyschoen de juiste ondersteuning en flexibiliteit bij het zetten van de eerste stapjes. Loopt je kleintje bijna zelfstandig, dan kan een Extreme Flex® eerste loopschoen net wat meer stevigheid en zekerheid bieden, waardoor je kleintje het vertrouwen krijgt om te gaan lopen. Bij twijfel tussen de twee concepten raden wij je aan beide concepten in de winkel te proberen, zodat je kunt zien op welke schoenen je kleintje het beste vooruit kan. Onze verkooppunten adviseren je graag!

 • Mijn zoontje is nu 7 maanden en draagt maat 20/21 van slofjes. Kan me niet voorstellen dat hij tegen de tijd dat hij loopt nog in maat 22 zit. Hebben jullie in grotere maten ook schoenen met flexibele zooltjes?

  Jazeker! Kindjes die wat grotere voeten hebben als ze leren lopen kunnen dit het beste doen op Extreme Flex® BabyFlex schoenen of Extreme Flex® eerste loopschoenen. Extreme Flex® BabyFlex en Extreme Flex schoenen zijn steviger dan BABY-PROOF® Smart schoentjes, maar nog steeds erg flexibel en buigzaam op de juiste plaats. Juist voor kinderen die wat grotere voeten hebben als ze leren lopen en daardoor vaak ook al wat groter en zwaarder zijn, zijn deze concepten perfect. Deze schoenen bieden namelijk wat meer ondersteuning en stevigheid dan BABY-PROOF® Smart eerst stapschoenen. De zool is dikker, maar nog steeds extreem flexibel door het speciale profiel en de gebruikte hoeveelheid rubber. Extreme Flex®BabyFlex is verkrijgbaar in maat 19 t/m 23. Extreme Flex® is verkrijgbaar in maat 19 t/m 26.

  Twijfel je over het juiste concept voor je zoon of dochter, dan adviseren we je om langs te gaan bij één van onze verkooppunten. Hier kan het personeel meekijken hoe je kleintje op de schoenen loopt en je adviseren welk model en welk concept het meest geschikt is. 

Verkooppunten 

 • Is er ook een Shoesme winkel?

  Shoesme heeft op dit moment acht Brandstores in Breda, Den Bosch, Drachten, Goirle, Harlingen, Heusden, Sneek en Vleuten. Bij onze Brandstores kun je terecht voor de grootste collectie Shoesme baby- en kinderschoenen in maat 17 t/m 41. Van soepele babyschoentjes voor de eerste stapjes tot flexibele loopschoenen voor peuters en vrolijke laarzen voor schoolgaande kinderen. De Shoesme brandstores hebben voor iedere voet de perfecte schoen! 

  Ook leer je hier alles over de Shoesme concepten voor de verschillende ontwikkelingsfases en kan je hier terecht om de voeten van je kind(eren) op te laten meten door deskundig en getraind personeel. 
  Lees meer over de Shoesme Brandstores

 • Ik heb leuke schoenen gezien op jullie website, maar ze zijn uitverkocht. Wat nu?

  Het kan zijn dat sommige artikelen of maten zijn uitverkocht in de webshop van Shoesme. Afhankelijk van de voorraad en naleveringen worden uitverkochte artikelen soms weer aangevuld. Gelukkig is er altijd een verkooppunt van Shoesme in de buurt of een online verkooppunt die dit artikel ook verkoopt. Wij adviseren dan ook altijd even de verkooppuntenzoeker bij het artikel te gebruiken om toch jouw favoriete schoenen te kopen vinden!

  Wanneer wij het artikel niet meer online verkopen verschijnt bij mouse-over de tekst 'Zoek een verkooppunt van dit artikel'. Van alle artikelen op onze website kun je zo heel eenvoudig de verkooppunten vinden!

  Tip: is er geen fysieke winkel met je favoriete schoenen bij jou in de buurt, vergoot dan de zoekafstand en misschien vind je een winkel met een webshop waar je de schoenen kunt bestellen.

  Tip 2: bij ieder model staat het artikelnummer weergegeven. Zoek je een (online) verkooppunt van deze schoenen, voer het artikelnummer dan in in google dan komen er direct een aantal verkooppunten van dit model naar boven!

 • Ik heb op jullie website leuke schoenen gezien! Hoe vind ik de verkooppunten van deze schoenen?

  Shoesme werkt samen met gespecialiseerde (kinder)schoenwinkels en babyspeciaalzaken verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd een Shoesme verkooppunt bij jou in de buurt!

  Op onze website staat per model aangegeven in welke winkel of webshop het verkocht wordt. Voer bij dit artikel je postcode of woonplaats in om de dichtstbijzijnde verkooppunten te vinden. Wij hebben helaas geen inzicht in de actuele voorraad van onze verkooppunten. Wij adviseren je daarom om eerst met een verkooppunt te bellen of indien mogelijk in hun webshop te kijken, om teleurstellingen te voorkomen.

  Het is mogelijk om geselecteerde modellen in de Shoesme webshop te bestellen. Is een artikel bij ons op voorraad, dan staat dit aangegeven bij de schoenen.

Onderhoud & levensduur 

 • Hoe houd ik de Shoesme schoenen van mijn kinderen mooi?

  Schoenen hebben te lijden onder gebruik en weersinvloeden. Dit geldt vooral voor baby- en kinderschoenen, die over het algemeen erg intenstief gebruikt worden. De neuzen van kinderschoenen zijn het meest kwetsbaar en zelfs de premium kwaliteit leer die wij gebruiken op deze plaatsen, voorkomt uiteindelijk niet dat de schoen kan slijten.

  Goed onderhoud kan ervoor zorgen dat je langer plezier hebt van schoenen. Alle Shoesme schoenen zijn gemaakt van leer en zijn volledig leer gevoerd. Leer is een natuurlijk product dat ademt en comfortabel en sterk is. Leer gaat lang mee, maar vraagt ook om een goede verzorging om deze eigenschappen te behouden.

  Lees hier onze tips om maximaal plezier te hebben van een paar Shoesme schoenen.

 • Welk onderhoudsmiddel moet ik gebruiken voor de laarzen van mijn dochter?

  Het is belangrijk dat je voor de bescherming, verzorging en reiniging van Shoesme schoenen een product kiest dat past bij het materiaal en de kleur van de schoenen. 

  Bekijk onze verzorgingsadviezen voor verschillende modellen uit de collectie met producten van Collonil en Bama.

Bestellen 

 • Binnen hoeveel dagen ontvang ik mijn bestelde artikelen?

  Wat op werkdagen wordt besteld voor 22.00 uur, wordt dezelfde dag nog met DHL verzonden. In de meeste gevallen wordt de bestelling de volgende dag geleverd. In drukke tijden (bij DHL) zijn we helaas afhankelijk van de verzender en kan het voorkomen dat een artikel pas later wordt geleverd. 

  Afwijkende levertijden worden in de rode balk bovenaan de website aangegeven.

  Nadat een zending is aangemeld bij DHL ontvang je van een track&trace code, check deze code zodat je weet wanneer het pakket wordt geleverd. 

 • Hoe plaats ik een bestelling bij Shoesme?

  Het bestellen van schoenen in de Shoesme Shop is eenvoudig en snel. Om te bestellen volg je de volgende stappen:

  1. Bestellen

  • De artikelen die je online kunt bestellen zijn te herkennen aan de weergegeven voorraad. Ga naar het artikel van je keuze en selecteer de gewenste schoenmaat. 
   Om je hierbij te ondersteunen kan je het Shoesme meetsysteem gebruiken om de juiste maat bepalen.
  • Klik op de knop ‘in winkelwagen’.  Als je nog meer artikelen of maten wil bestellen klik je op ‘verder winkelen’
  • Heb je alle artikelen van jouw keuze aan de winkelwagen toegevoegd, dan ga je naar de winkelwagen rechts bovenaan de pagina. Hier kun je desgewenst de schoenmaat en/of het aantal artikelen wijzigen.
  • Wanneer je in het bezit bent van een Shoesme waardebon, cadeaubon of kortingsbon is het mogelijk deze hier te verzilveren. Vul de boncode in in het daarvoor bestemde vak en de korting wordt automatisch verrekend op het totaalbedrag. 
  • Ben je klaar met winkelen? Klik dan op de knop 'ga door naar afrekenen'.
 • Op welke manier kan ik mijn bestelling betalen?

  In de Shoesme shop kun je op verschillende manieren eenvoudig en veilig betalen. Betalen kan door middel van:

  • iDEAL
   Bij Shoesme betaal je veilig, snel en gemakkelijk met iDEAL. De volgende banken zijn hierbij aangesloten: ABN AMRO, ASN Bank, ING, Knab bank, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank,  Van Lanschot Bankiers en Bunq bank.

  • Achteraf betalen via Klarna (+EUR 1,50)
   Met deze betaalmethode kun je betalen na ontvangst van je bestelling. De transactiekosten bedragen EUR 1,50. Klarna voert bij het bestellen een kredietcheck uit en stelt vast of en voor welk bedrag jij je aankoop via deze optie kan doen. Lees hier alle voorwaarden. Voor vragen over de betaling, neem contact op met Klarna.

  • Creditcard
   Bij Shoesme kan je veilig betalen met je Visa of MasterCard creditcard. Bij ons kun je er vanuit gaan dat je betaling veilig verloopt. Tijdens de betaling wordt er gevraagd naar je CVV code. Deze 3-cijferige code vind je op de achterkant van je creditcard, het zijn de laatste 3 cijfers. 

  • Paypal
   Kies je ervoor om via PayPal te betalen? Na het bestellen word je direct doorgestuurd naar de website van Paypal. Je kunt je hier aanmelden voor een nieuw account of inloggen met je bestaande Paypal gebruikersnaam en de betaling bevestigen. Van ons ontvang je na betaling een ontvangstbevestiging. 

  • Bancontact  
   Bancontact is een eenvoudige en veilige bankbetaalmethode uit en voor België, waarmee klanten via hun eigen vertrouwde bankomgeving betalen.

  • Belfius
   Belfius is een eenvoudige en veilige betaalmethode van een van de grootste banken van België.
 • Moet ik verzendkosten betalen?

  Wanneer je een bestelling boven de €29,95 plaatst betaal je geen verzendkosten. Plaats je een bestelling van onder de €29,95 euro? Dan rekenen we €5,95 aan verzendkosten.

 • Wat als ik op zoek ben naar een bepaald model wat ik niet kan vinden in de webshop?

  Alle artikelen in de webshop hebben wij op voorraad of is binnenkort leverbaar. Als u op zoek bent naar een bepaald artikel en dat staat niet in de webshop hebben we dit artikel op dit moment niet. U kunt ons op de hoogte stellen van het artikel en de maat/maten die u graag wil bestellen. Bij voldoende vraag kunnen wij dit artikel wellicht opnemen in de voorraad. 

 • Kan ik mijn bestelling kosteloos retourneren?

  Ja, retourneren vanuit Nederland & België is gratis, middels het bijgevoegde retourlabel. We bieden je de mogelijkheid om het pakket met het bijgevoegde retourlabel retour te zenden, dan zijn er geen retourkosten. Wanneer je een pakket zelf retourneert met DHL/BPost of een andere verzender dan zijn de kosten ongeveer € 6,95 en voor eigen rekening. 

  Lees meer over onze retourprocedure

 • Hoe kun je vermijden dat je namaak-artikelen koopt?

  Nanac en het ECC België willen onder het motto #ImNotFake jongeren aantonen waarom de aankoop van namaakgoederen een slecht idee is. Deze 10 tips helpen bij het beoordelen van websites.

  Bij vermoeden van namaak kan je steeds een klacht indienen via het Meldpunt.

Duurzaamheid 

 • Hoe duurzaam zijn Shoesme schoenen?

  In de ruim afgelopen 20 jaar heeft Shoesme altijd aandacht gehad om de wereld om haar heen, maar natuurlijk kijken we ook naar de toekomst. Daarom hechten we als Shoesme waarde aan duurzaamheid. Dit betekent dat wij ons ook bezig houden hoe we de wereld een stukje mooier kunnen maken met niet alleen baby- en kinderschoenen, maar ook met een positieve bijdrage aan milieu en maatschappij.

  Shoesme is lid van BSCI

  Recht op arbeid in een veilige werkomgeving is vanzelfsprekend, daarover is iedereen het eens. Maar er zijn landen waar dit niet vanzelfsprekend is en werknemers zelfs geen weet hebben van hun rechten. Daarom is Shoesme lid van BSCI (Business Social Compliance Initiative). Een BSCI keurmerk betekent dat alle producten worden geproduceerd in goede veilige arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en er geen sprake is van dwang- en kinderarbeid. Shoesme garandeert hiermee dat al onze producten eerlijk, veilig en niet door kinderarbeid vervaardigd zijn.

  Duurzaam & Recyclebaar

  Shoesme heeft een zeer uitgebreide baby- en kinderschoenencollectie. Ieder model is uniek en anders. Ook qua materialen. Bij Shoesme worden we bewuster in de keuzes die we maken tijdens het ontwerp- en ontwikkelingsproces. Zo verkopen we naast leren baby- en kinderschoenen ook een uitgebreide collectie vegan baby- en kinderschoenen. Dat wil zeggen dat deze vegan baby- en kinderschoenen zijn geproduceerd zonder dierlijke materialen.

  Naast onze vegan schoenen hebben we ook schoenen die worden gemaakt met oog voor het milieu. Zo zijn de sneakers van ons nieuw merk Go Banana’s gemaakt van recyclebare materialen. En vinden kids naast hun coole Go Banana’s sneakers ook een groeipapiertje. Zo kunnen kids hun eigen jungle maken in de tuin of balkon.

  Justdiggit & War Child

  Shoesme is ook trotse sponsor van Justdiggit. Als Shoesme vinden we het belangrijk om de aarde te vergroenen en te verkoelen. Justdiggit maakt samen met boeren in Afrika droog land weer groen. Het resultaat? Meer water- en voedselzekerheid voor mens en dier. Meer biodiversiteit en een positieve impact op het lokale en regionale klimaat. Voor een groenere toekomst, vooral voor onze kinderen!

  Ook zijn wij sponsor van War Child. Want niet alleen onze kinderen, maar álle kinderen hebben het recht om veilig, gezond en zorgeloos op te groeien.

Garantie en klachten 

 • Ik heb een verkleurd of kapot artikel ontvangen, wat nu?

  Dit is natuurlijk heel vervelend. Met een kwaliteitscontrole voorafgaand aan de verzending proberen we dit te voorkomen. Als je onverhoopt toch een verkleurd of kapot artikel hebt ontvangen van ons, neem dan contact op met Shoesme klantenservice per e-mail (klantenservice@shoesme.nl). Vermeld hierbij de klacht, foto('s) van het artikel én het ordernummer voor een snelle afhandeling van je klacht. Je ontvangt geen ontvangstbevestiging en mag binnen 2 werkdagen een inhoudelijke reactie van ons verwachten.

 • Wat is de garantieperiode?

  Een product aangekocht via de Shoesme Shop valt onder wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product in alle redelijkheid aan de verwachtingen van de consument moet voldoen. Het product behoort geen gebreken te vertonen die niet te verwachten zijn bij normaal gebruik. 

 • Ik heb een klacht over Shoesme schoenen, hoe kan ik dit melden?

  Mocht je onverhoopt niet tevreden zijn over een paar Shoesme schoenen of onze dienstverlening, dan adviseren wij je zo snel mogelijk contact te zoeken met het verkooppunt.

  Aankoop gedaan bij een Shoesme verkooppunt

  Wanneer je een klacht hebt met betrekking tot een paar Shoesme schoenen dat je bij een Shoesme verkooppunt hebt gekocht, dan is dit verkooppunt voor jou het eerste aanspreekpunt voor die klacht. Het verkooppunt kan de klacht beoordelen en, indien gegrond en binnen de garantiebepalingen van de winkelier, met jou in overleg gaan over een eventuele oplossing. Omdat je een koopovereenkomst bent aangegaan met de winkelier, verloopt de klachtafhandeling via deze weg en niet via ons als leverancier. 

  Aankoop gedaan in de Shoesme webshop

  Heb je schoenen in de Shoesme webshop gekocht, dan raden we je aan contact op te nemen met onze klantenservice (klantenservice@shoesme.nl). Vermeld daarbij het ordernummer en stuur, indien mogelijk, foto's mee en een omschrijving om jouw klacht zo goed mogelijk uit te leggen. Je ontvangt geen ontvangstbevestiging en mag binnen 2 werkdagen een inhoudelijke reactie van ons verwachten. Bij een klacht kijken wij altijd naar de garantiebepalingen, zoals omschreven in de algemene voorwaarden, die op jouw klacht van toepassing zijn.

 • Welke klachten worden niet vergoed?

  Wij geven geen garantie op schade die door verkeerd gebruik aan de schoenen is ontstaan. Slijtage van zolen en hakken, kale neuzen, afgeven en slijtage van voeringen door overmatige transpiratie, kapotte ritsen en andere gebreken, die de verkoper en leverancier niet te verwijten zijn, worden niet vergoed,  tenzij er sprake was van normaal gebruik en goed onderhoud.

  Goed onderhoud kan ervoor zorgen dat je langer plezier hebt van schoenen. Slijtage en andere gebruikssporen kunnen veelal voorkomen worden door de geadviseerde onderhoudsartikelen te gebruiken die verkrijgbaar zijn bij het verkooppunt of de schoenmaker.

 • Waar kan ik een geschil melden?

  Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht door ons of het verkooppunt? Dan kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/)