Maatadvies

Het doel van Shoesme is ervoor zorgen dat baby- en kindervoetjes de juiste ontwikkeling doormaken. Een schoen die goed past draagt hieraan bij door de juiste ondersteuning en bescherming te bieden. 

De juiste schoenmaat voor baby & kind

Vanaf de eerste stapjes is het belangrijk dat kinderen goede schoenen dragen. De belangrijkste eisen die aan kinderschoenen moeten worden gesteld zijn een goede pasvorm, flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen moeten voldoende lang, breed en hoog zijn, zodat baby- en kindervoeten vrij kunnen buigen en bewegen. Te kleine en te strakke schoenen zijn funest voor een goede voetontwikkeling, omdat de voetspieren dan geen ruimte hebben om te bewegen. Te grote schoenen zorgen er daarentegen juist voor dat kinderen struikelen.

Schoenmaat van je baby meten

De schoenmaat hangt af van hoe lang de voet van je kindje is in centimeters. Wil je eenvoudig en in een opslag de juiste schoenmaat meten? Je kunt nu ook heel handig ons eigen Shoesme meetsysteem bestellen, voor maar € 9,95. Hiermee kun je eenvoudig thuis baby- en kindervoeten meten. Op het meetsysteem staat alle benodigde info zodat je in één oogopslag ziet wat de juiste schoenmaat is. Zo heb je een professioneel maatadvies in je vertrouwde thuisomgeving.  

Shoesme Meetsysteem

Shoesme heeft ook een printbaar meetsysteem. Hiermee bepaal je ook de schoenmaat voor jouw kind(eren). Op dit meetsysteem staat bij de in centimeters gemeten voetlengte de bijbehorende schoenmaat.

Zonder Shoesme meetsysteem de voetjes opmeten? Bekijk de video:

Of volg deze instructies om de voetjes van je baby op te meten:

babyvoet opmeten

1. Zet beide blote voeten staand op een stuk papier. Zorg dat je kindje goed rechtop staat. Teken de voetomtrek.

babyvoet in centimeters metenbabyvoet in centimeters meten

2. Meet de afstand van de hiel tot het puntje van de grote teen, dit is de voetlengte in centimeters. Ga voor de schoenmaat altijd uit van de langste voet.

schoenmaat berekenen in cm

3. Kijk vervolgens in de maattabel welke maat er bij de gemeten voetlengte hoort.

Maattabel baby- en kinderschoenen

Voeten kunnen in lengte verschillen, ga voor de juiste schoenmaat altijd uit van de langste voet. De maten in onderstaande maattabel zijn inclusief groeiruimte. Twijfel je tussen twee maten? Rond dan af naar boven.

Shoesme maattabel baby- en kinderschoenen

Hoe vaak moet ik de schoenmaat van mijn kind controleren?

Regelmatig meten om de juiste schoenmaat te bepalen is belangrijk. Het is aan te raden iedere 2 à 3 maanden te checken of de schoenen nog passen en om een groeispurt op te merken. Kindervoeten kunnen in een korte periode heel snel groeien en je kind zal niet altijd zelf aangeven dat de schoenen te klein zijn. 

Vervang schoenen, maar ook sokken, maillots en sloffen als deze te klein zijn en wacht niet tot de schoenen versleten zijn. Ingegroeide nageltjes en eeltplekjes zijn een teken dat je eigenlijk al te laat bent met de vervanging van een te kleine schoenmaat.

Regelmatig meten is belangrijk!

 
Kindervoeten kunnen in een korte periode heel snel groeien en je kind zal niet altijd zelf aangeven dat de schoenen te klein zijn. Daarom raden wij aan iedere 2 à 3 maanden te checken of de schoenenmaat nog goed is. Hiervoor kun je het Shoesme meetsysteem gebruiken, gratis maatadvies inwinnen bij een Shoesme Brandstore of bij één van onze 400 verkooppunten.

Hoe controleer ik de schoenmaat van mijn kind?

Kijk bij het controleren van de juiste schoenmaat niet naar de voetafdruk op de uitneembare binnenzool om te controleren of de maat nog goed is. Deze afdruk zal nooit de precieze lengte van de voet weergeven, omdat het centrum van de tenen de afdruk veroorzaakt. Dit geeft dus een verkeerd beeld van de overgebleven groeiruimte.

Vaak wordt gedacht dat kinderen alle opeenvolgende schoenmaten doorlopen. Dat is lang niet altijd het geval, regelmatig slaan kinderen een hele schoenmaat over. Ga er dus niet zomaar vanuit dat een maat groter dan de huidige schoenmaat goed is!

Hoeveel groeit een kindervoet?

  • Tot het 2e jaar ongeveer 1 schoenmaat per 4 maanden
  • Van het 2e tot het 4e jaar 1 schoenmaat per 5 maanden
  • Van het 6e tot het 8e jaar 1 schoenmaat per 8 maanden
  • Van het 8e tot het 10e jaar 1 schoenmaat per 11 maanden

Check het specifieke maatadvies bij de schoen

Shoesme schoenen zijn ontwikkeld voor kindervoeten in de groei. Kindervoeten in de groeifase zijn vaak slank en rank. Shoesme schoenen zijn hierop afgestemd door de smalle tot medium fit en geknepen neus. De Shoesme kinderschoenencollectie omvat diverse modellen gemaakt op verschillende zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm ook per model. Zo valt een Urban sneaker wat breder dan een RunFlex sneaker en heeft een Silhouet laarsje een smallere pasvorm dan een crêpelaarsje. Bij de beschrijving van onze schoenen vind je meer informatie over het type schoen, de pasvorm en het specifieke maatadvies voor dit model.

Gratis maatadvies 

Heb je hulp nodig bij het meten of wil je graag advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een Shoesme Brandstore, we adviseren je graag!

Voor iedere fase de perfecte schoen

 
Welke schoen is het beste voor mijn kind? Aan een babyschoen voor een kleintje dat net begint te stappen worden andere eisen gesteld dan aan een schoen voor een schoolkind dat volop rent en speelt. We helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste schoen die past bij de ontwikkelingsfase van jouw kleintje.
De juiste schoen kiezen >