Maatadvies

Het doel van Shoesme is ervoor zorgen dat baby- en kindervoetjes de juiste ontwikkeling doormaken. Een schoen die goed past draagt hieraan bij door de juiste ondersteuning en bescherming te bieden. 

De juiste schoenmaat voor je kind

Vanaf de eerste stapjes is het belangrijk dat kinderen goede schoenen dragen. De belangrijkste eisen die aan kinderschoenen moeten worden gesteld zijn een goede pasvorm, flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen moeten voldoende lang, breed en hoog zijn, zodat baby- en kindervoeten vrij kunnen buigen en bewegen. Te kleine en te strakke schoenen zijn funest voor een goede voetontwikkeling, omdat de voetspieren dan geen ruimte hebben om te bewegen. Te grote schoenen zorgen er daarentegen juist voor dat kinderen struikelen.

Kindervoeten kunnen zich alleen goed ontwikkelen in schoenen die goed passen. De juiste schoenmaat is daarom enorm belangrijk. Het is daarnaast van belang dat een schoen zorgt voor een goede demping. In Nederland lopen we het grootste gedeelte van de tijd op een harde ondergrond, zonder natuurlijke demping. De zolen van Shoesme schoenen zijn gemaakt van rubber wat zorgt voor deze demping.

De schoenmaat controleren

Regelmatig meten is belangrijk!

 
Kindervoeten kunnen in een korte periode heel snel groeien en je kind zal niet altijd zelf aangeven dat de schoenen te klein zijn. Daarom raden wij aan iedere 2 à 3 maanden te checken of de schoenenmaat nog goed is. Hiervoor kun je het Shoesme meetsysteem gebruiken, gratis maatadvies inwinnen bij een Shoesme Brandstore of bij één van onze 400 verkooppunten.
Shoesme meetsysteem >

Check het specifieke maatadvies bij de schoen

Shoesme schoenen zijn ontwikkeld voor kindervoeten in de groei. Kindervoeten in de groeifase zijn vaak slank en rank. Shoesme schoenen zijn hierop afgestemd door de smalle tot medium fit en geknepen neus. De Shoesme kinderschoenencollectie omvat diverse modellen gemaakt op verschillende zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm ook per model. Zo valt een Urban sneaker wat breder dan een RunFlex sneaker en heeft een Silhouet laarsje een smallere pasvorm dan een crêpelaarsje. Bij de beschrijving van onze schoenen vind je meer informatie over het type schoen, de pasvorm en het specifieke maatadvies voor dit model.

Heb je hulp nodig bij het meten of wil je graag advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice, we adviseren je graag!

Voor iedere fase de perfecte schoen

 
Welke schoen is het beste voor mijn kind? Aan een babyschoen voor een kleintje dat net begint te stappen worden andere eisen gesteld dan aan een schoen voor een schoolkind dat volop rent en speelt. We helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste schoen die past bij de ontwikkelingsfase van jouw kleintje.
De juiste schoen kiezen >

totaal 90% tevreden klanten op basis van 830 beoordelingenvia KiyOh