Maatadvies

Vanaf de eerste stapjes is het belangrijk dat kinderen goede schoenen dragen. De belangrijkste eisen die aan kinderschoenen moeten worden gesteld zijn een goede pasvorm, flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen moeten voldoende lang, breed en hoog zijn, zodat baby- en kindervoeten vrij kunnen buigen en bewegen. Te kleine en te strakke schoenen zijn funest voor een goede voetontwikkeling, omdat de voetspieren dan geen ruimte hebben om te bewegen. Te grote schoenen zorgen er daarentegen juist voor dat kinderen struikelen.

Kindervoeten kunnen zich alleen goed ontwikkelen in schoenen die goed passen. De juiste schoenmaat is daarom enorm belangrijk. Het is daarnaast van belang dat een schoen zorgt voor een goede demping. In Nederland lopen we het grootste gedeelte van de tijd op een harde ondergrond, zonder natuurlijke demping. De zolen van Shoesme schoenen zijn gemaakt van rubber wat zorgt voor deze demping.

Regelmatig meten

 
Het is erg belangrijk regelmatig de voeten op te (laten) meten om de juiste maat te bepalen. Kindervoeten kunnen in een korte periode heel snel groeien en je kind zal niet altijd zelf aangeven dat de schoenen te klein zijn. Daarom is een maandelijkse check van de schoenmaat aan te raden om een groeispurt op te merken. Hiervoor kun je het Shoesme meetsysteem gebruiken.
Shoesme meetsysteem

Shoesme meetsysteem 

Met het Shoesme meetsysteem bepaal je eenvoudig de juiste schoenmaat voor jouw kind(eren). Lukt het niet om het meetsysteem te downloaden? Gebruik dan onderstaande maattabel.

Maattabel babyschoenen en kinderschoenen

Hoe gebruik je de maattabel?

Zet beide blote voeten staand op een stuk papier en teken de voetomtrek. De afstand van de hiel tot het puntje van de grote teen is de voetlengte in centimeters. Voeten kunnen in lengte verschillen, dus ga voor de juiste schoenmaat altijd uit van de langste voet. De maten in onderstaande tabel zijn inclusief groeiruimte. Twijfel je tussen twee maten? Rond dan af naar boven.

Heb je hulp nodig of wil je graag advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice, we adviseren je graag!

Een goed beeld van de groeiruimte

Het anatomisch gevormde voetbed in Shoesme schoenen is uitneembaar. Dit voetbed zorgt niet alleen voor extra comfort en ondersteuning, maar maakt het ook mogelijk om te controleren of de schoenmaat nog goed is. Maar let op; vaak wordt gekeken naar de achtergelaten voetafdruk op het zooltje. Dit is misleidend, want de voetafdruk zal nooit tot aan het einde van het zooltje komen. Dit komt omdat het centrum van de tenen de afdruk veroorzaakt en niet het uiteinde van de teentjes. Dit geeft dus een verkeerd beeld van de overgebleven groeiruimte. 

Voor een goed beeld van de groeiruimte is het is beter om de voetjes op de uitneembare binnenzooltjes te plaatsen en te kijken naar de overgebleven ruimte op de zooltjes. Het is belangrijk dat het kindje rechtop staat en daardoor een volle spreidstand van de voet heeft.

Lees ook: Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een goede babyschoen?