• Gratis verzending vanaf € 49,95
  • Retourneren binnen 14 dagen
  • Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Een veelgestelde vraag

Wanneer is het tijd voor de eerste babyschoentjes?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen in welke fase je kleintje zich bevindt. Als een kindje nog niet stapt is het niet noodzakelijk om het babyschoenen te laten dragen. In deze periode kun je je kleintje het beste slofjes of sokjes aantrekken om de voetjes warm te houden.

Zodra de eerste stapjes binnenshuis plaats gaan vinden, bijvoorbeeld aan de hand of langs meubels, is het goed om baby's te laten stappen op blote voeten, zodat de voeten en spieren op een natuurlijke manier kunnen groeien en kracht kunnen ontwikkelen. Om de voetjes warm te houden kun je een sokje of slofje aantrekken. Let er dan op dat er een antislipzool onder zit, zodat ze niet uitglijden.

Heeft je kleintje de eerste stapjes gezet?

Dan ben je natuurlijk super trots! Deze mijlpaal betekent goed opletten, want je kleintje stapt nu overal zelf naartoe. Dit is ook het moment om de voetjes goed te beschermen, zeker als er buitenshuis gestapt gaat worden. Al die leuke schoentjes die je hebt gezien of die misschien zelfs al in de kast staan te wachten, hebben nu ook echt een functie, namelijk de voetjes van je kleintje beschermen en ze tegelijkertijd alle ruimte bieden voor een goede en gezonde ontwikkeling. Te strakke sokken, harde, stugge zolen en materialen die niet ademen en buigen staan gezonde ontwikkeling van de voeten in de weg.