Waarom zijn de eerste schoentjes zo belangrijk?

"De eerste schoentjes zijn heel belangrijk". Je hebt het vast wel eens gehoord van een bevriende moeder, een oma of op het consultatiebureau. Maar waarom zijn de eerste schoentjes dan zo belangrijk? Om dit te begrijpen is het van belang om meer te weten over babyvoeten, hoe deze zich ontwikkelen en hoe de weg naar de eerste stapjes verloopt.

Babyvoeten groeien razendsnel

 
In het eerste levensjaar bereiken ze bijna de helft van hun volwassen schoenmaat. Je kunt je voorstellen dat er in een korte periode enorm veel in zo'n voetje gebeurt.
Lees meer over de ontwikkeling van babyvoeten

Een voet is een complex mechanisme

Als je weet dat babyvoetjes voornamelijk uit kraakbeen bestaan en nog volop in ontwikkeling zijn gedurende de eerste twee levensjaren, kun je je voorstellen dat het belangrijk is om schoentjes uit te kiezen die speciaal voor babyvoetjes zijn ontwikkeld. Een te stugge schoen is schadelijk voor de ontwikkeling en groei van babyvoeten en kan blijvende schade aanrichten. Een voet is een complex mechanisme en dit wordt helaas vaak onderschat.

Een goede eerste babyschoen:

  • is soepel en buigt met de voetjes mee voor een goede afwikkeling van de voetjes
  • heeft een flexibele antislipzool zodat je kleintje niet uitglijdt
  • is licht van gewicht
  • is zacht en comfortabel
  • is gemaakt van leer, dit laat de voetjes 'ademen' en voorkomt zweetvoetjes
  • heeft een ruime instap voor gemakkelijk aantrekken, zeker voor de voetjes met een laagje babyvet
  • biedt ondersteuning bij de hiel
  • heeft een comfortabel, uitneembaar voetbed
  • sluit goed aan om verliezen van de schoen te voorkomen, bijvoorbeeld door een goede veter- of klittenbandsluiting

Shoesme BABY-PROOF® Smart - het schoentje voor de eerste stapjes

Speciaal voor de eerste stapjes heeft Shoesme BABY-PROOF® Smart ontwikkeld. Deze eerste stapschoenen bieden ondersteuning en bescherming aan kleine voetjes, zonder de bewegingsvrijheid en ontwikkeling te belemmeren. Je ziet direct dat je kindje bij het dragen van BABY-PROOF® Smart schoentjes meer grip en balans heeft. Dit geeft vertrouwen en stimuleert de eerste stapjes. 

Goede babyschoenen

Kindvriendelijke loopzool veilig getest 

De kindvriendelijke loopzool van BABY-PROOF® Smart is door een onafhankelijk instituut in Portugal, waar de schoenen met de hand gemaakt worden, veilig getest op kleurstof voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Deze norm geldt ook voor speelgoed en wil zeggen dat het ongevaarlijk is als kindjes dit in hun mond steken. 

Hoe lang gaan babyschoenen mee?

 
In de korte periode waarin een baby gaat staan, stappen en leert lopen, worden de babyschoentjes erg intensief gebruikt. Ook groeien de voetjes in deze periode snel. Babyschoenen hebben een gemiddelde levensduur van 3 maanden.
Lees meer over de duurzaamheid van babyschoenen

totaal 90% tevreden klanten op basis van 579 beoordelingenvia KiyOh