• Gratis verzending vanaf € 49,95
  • Retourneren binnen 14 dagen
  • Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Alles wat je wilt weten over

BabyFlex, Extreme Flex® en Runflex® peuterschoenen met flexibele zool

Shoesme ontwikkeld al meer dan 20 jaar kinderschoenen die 100% zijn afgestemd op kindervoeten. Naast onze uitgebreide eerste schoentjes collectie, hebben wij ook een collectie speciaal voor dreumesen en peuters die het lopen hebben ontdekt, maar hun evenwicht nog niet 100% onder controle hebben. Deze peuterschoenen, verkrijgbaar in maat 19 t/m 30, geven kleintjes net dat extra steuntje in de rug door onder andere verstevigde, gefoamde hielen en een flexibele zool. Het profiel op het zooltje heeft een Flex zone en is zo opgebouwd dat de schoen stevig is bij de hiel en buigt waar deze moet buigen; bij de bal van de voet. Door deze extreem flexibele zool worden de voetjes beter afgewikkeld en leren kinderen goed lopen. De concepten die Shoesme voor dreumesen en peuters heeft onwikkeld zijn BabyFlex, Basket sneaker, Bumpy, Extreme Flex, RunFlex & Shoesme Crêpe Original. Peuterschoenen van Shoesme zijn hip én gezond voor de voetjes in de groei! 

BabyFlex  - Voor goed leren lopen

Alle onderdelen van Shoesme BabyFlex - van flexibele rubberzool tot orthopedisch voetbed - zijn met de grootste zorg door Shoesme ontwikkeld. Het uitgangspunt voor deze schoen is een zeer flexibele zool, die op de juiste plek buigt, namelijk bij de bal van de voet. Shoesme kiest hierbij bewust voor een duurdere zool van 100% rubber om zo gegarandeerd te zijn van de beste eigenschappen, zoals flexibiliteit, demping en duurzaamheid. De buitenzool heeft een verfijnde stootneus en heeft aan alle zijdes ronde vormen. Hierdoor kan een kindje bij het kruipen of zitten gemakkelijk overeind klauteren. Het zorgt er tevens voor dat de schoen wordt beschermd tegen beschadiging.

Orthopedische binnenzool

Niet alleen de loopzool, ook de binnenkant van het BabyFlex concept is met veel zorg en aandacht door Shoesme ontworpen. Een kindervoet in deze fase heeft nog geen vast bot, maar bestaat uit kraakbeen dat nog niet gevormd is. Daarom heeft Shoesme speciaal voor deze groep een eigen orthopedisch voetbed ontwikkeld, volledig afgestemd op de voetjes van kleine kinderen die leren lopen. Aan de voorzijde van de binnenzool zitten dempende blokjes die ervoor zorgen dat de zool op zijn plaats blijft. Aan de binnenzijde van de zool zit lichte ondersteuning van de voetboog, om ervoor te zorgen dat een kindje bij de enkels niet naar binnen gaat staan. Dit voetbed is licht ondersteunend, zorgt voor schokdemping en is licht van gewicht. De lichte hielkom zorgt ervoor dat het voetje mooi op zijn plaats blijft. Vaak wordt een goed voetbed onderschat, maar het is zeer belangrijk voor de goede ontwikkeling van een kindervoet. De geperforeerde microvezelvoering heeft de eigenschap dat het vocht opneemt en loslaat, ventileert en de voetjes beschermt tegen warmte en kou. Samen met het orthopedische voetbed zorgt de microvezelvoering ervoor dat het schoentje comfortabel zit en de juiste ondersteuning biedt voor de eerste stapjes.

Shoesme BabyFlex collectie

De Shoesme BabyFlex babyschoenen zijn verkrijgbaar in maat 19 t/m 24. Het zijn perfecte schoenen voor baby's vanaf 9 maanden.

Basket Sneaker voor de sporty dreumesen & peuters

Nieuw in onze eerste schoenen collectie zijn de Basket Sneakers. Deze sneakers hebben een sporty look en en zijn geschikt voor baby's/dreumesen die de eerste stapjes zetten of peuters die al zelfstandig los kunnen lopen. Uiteraard hebben deze sneakers een flexibele zool van 100% rubber en geven ze de juiste ondersteuning tijdens het lopen. De binnenvoering van deze sneakers zijn 100% chroomvrij. In alle sneakers zitten een anatomisch gevormd voetbed. Het leren binnenzooltje is, net zoals bij iedere Shoesme schoen, uitneembaar. Het schoentje heeft een elastieken vetersluiting met daarboven een handig klittenbandje, zodat je ze snel een eenvoudig bij jouw kindje kan aantrekken! 

Basket Sneaker Collectie

De Basket Sneaker collectie is verkrijgbaar in maat 18 t/m 26 en zijn perfecte schoenen voor baby's vanaf 9 maanden die de eerste stapjes zetten of dreumesen en peuters die al los kunnen lopen. 

Shop Basket Sneakers

Bumpy voor dreumesen en peuters die de eerste stapjes al hebben gezet

Shoesme heeft een nieuwe reeks aan haar vervolgschoentjes toegevoegd, namelijk de Bumpy-collectie. Deze schoentjes zijn geschikt voor de kleintjes die de eerste stapjes hebben gezet en nu zelfstandig los lopen maar die hun evenwicht nog niet 100% in controle hebben. Deze schoenen hebben een 100% rubberen zool die  super flexibel is  en de juiste ondersteuning geeft tijdens het lopen. Daarnaast is de neus beschermd met een stootneus, waardoor de neuzen beschermd zijn tijdens het kruipen, spelen op de vloer en vallen. Je krijgt dus geen (of minder snel) kale neuzen, lekker kidsproof! De Bumpy schoenen zijn verkrijgbaar in lage modellen met vetersluiting in de maten 18 t/m 25.

Shop Baby sneakers

Shoesme (Extreme) Flex® flexibele loopschoenen

Shoesme maakt kinderschoenen die passen bij iedere fase van een opgroeiend kind. Extreme Flex® is het vervolgconcept van BABY-PROOF® Smart, Basket Sneaker of BabyFlex eerste stapschoentjes en is speciaal ontwikkeld voor kindjes die het lopen hebben ontdekt, maar nog wel een duwtje in de juiste richting kunnen gebruiken.

Loopschoentjes met flexibele zool

Shoesme Extreme Flex® leren lopen schoenen hebben een extreem flexibele zool, waarmee de voetjes beter worden afgewikkeld en kinderen goed leren lopen. Deze zool is het resultaat van een studie die Shoesme heeft uitgevoerd om tot de perfecte loopzool te komen. Het profiel op het zooltje is zo opgebouwd dat de schoen stevig is bij de hiel en buigt waar deze moet buigen, bij de bal van de voet. Probeer dit zelf maar eens door de schoen vast te pakken bij de hiel en de neus en te buigen. Je ziet direct dat dit heel eenvoudig gaat! Dankzij de gebruikte materialen, waaronder veel rubber, is de door Shoesme ontwikkelde zool niet alleen flexibel, maar zorgt deze ook voor demping, stabiliteit en grip.

Extreme Flex® eerste loopschoenen is een uniek concept van Shoesme, verkrijgbaar in maat 19 t/m 26.

Stappen en nog niet lopen?

Loopt je dreumes nog niet zelfstandig of gaat het afwikkelen van de voeten nog niet zo goed? Dan is het wellicht nog te vroeg voor Shoesme Extreme Flex® loopschoenen en gaat het stappen misschien beter op BABY-PROOF® Smart schoentjes of Extreme Flex - Babyflex eerste schoentjes. Twijfel je tussen deze concepten, ga dan voor een vakkundig advies naar één van onze brandstores of verkooppunten.

Shoesme RunFlex® sneakers

RunFlex® is het runnerconcept van Shoesme, bestaande uit hippe, lichtgewicht sneakers met super flexibele zolen. Dit concept is gebaseerd op het succesvolle Extreme Flex® concept en heeft een wat sportievere uitstraling én is verkrijgbaar in grotere maten, namelijk tot en met maat 30.

Flexibele zolen met 'Flex zone' 

De witte RunFlex zool is ook in eigen beheer door Shoesme ontwikkeld en zo samengesteld dat deze zorgt voor demping en extra flexibel is vergeleken met wat er in de markt te krijgen is. Het profiel op het zooltje is zo opgebouwd dat de schoen buigt waar deze moet buigen, bij de bal van de voet. Dit is aangegeven als Flex zone. RunFlex schoenen zijn volledig leer gevoerd en voorzien van een verstevigde en gefoamde hiel en een uitneembaar voetbed. Deze schoenen zien er niet alleen super gaaf uit, maar zijn ook nog eens erg gezond voor voetjes in de groei.

RunFlex is een uniek concept van Shoesme, verkrijgbaar in maat 19 t/m 30.

Shoesme Crêpe Original

Een bekend concept van Shoesme is de crêpelaars. Sinds 1999 is Crêpe Original een klassieker in de collectie vanwege de premium kwaliteit, het hoge comfortniveau én de leuke designs.

Laarzen worden zeer intensief gebruikt en vaak dagelijks gedragen. Kinderen lopen en spelen er de hele dag op en daarom is de kwaliteit van de laarzen enorm belangrijk. Crêpe Original laarzen zijn in eigen beheer door Shoesme ontwikkeld, waarbij veel aandacht is besteed aan de pasvorm en het draagcomfort. Zo is de zool gemaakt van 100% crêpe. Daardoor is deze erg flexibel en zorgt voor natuurlijke demping en draagcomfort. Kenmerkend voor Crêpe Original laarzen is de pasvorm. Kindervoeten in de groeifase zijn vaak slank en rank. Crêpe Original is hierop afgestemd door de medium fit en geknepen neus. Hierdoor sluiten de laarzen perfect aan op de voeten en blijven ze goed aan de voeten zitten. 

De laarzen zijn zowel van binnen als van buiten volledig van leer. De lederen voering stopt niet in de schacht, maar loopt door tot aan de neus van de laars. Door de ademende eigenschappen van leer worden zweetvoetjes voorkomen.

Comfortabele en ondersteunende binnenzool

De uitneembare binnenzolen zijn niet alleen makkelijk om te controleren of de schoenen nog passen, ze zorgen ook voor extra draagcomfort door de diverse doordachte eigenschappen. Zo zijn de binnenzolen voorzien van een anatomisch voetbed van kurk en zorgt de hielkom voor extra grip. De binnenzolen zijn afgewerkt met een bovenlaag van leer.

Voor kindjes die leren lopen

Shoesme Crêpe Original is een concept voor de allerkleinsten die leren lopen. Deze schoenen zijn door de maakwijze en zolen van 100% crêpe erg soepel en daarom ideaal voor het goed leren afwikkelen van de voeten. Babycrêpe is alleen in de najaarscollectie van Shoesme verkrijgbaar in maat 19 t/m 24.