Als ouder sta je regelmatig voor keuzes als het gaat om de gezondheid en ontwikkeling van je kind. Een vraag die vaak terugkomt, vooral bij de allerkleinsten die net hun eerste stapjes zetten, is: tot wanneer heeft mijn kind een schoen met flexibele zool nodig? Het lijkt een eenvoudige vraag, maar het antwoord heeft alles te maken met de groei en stabiliteit van de voetjes van jouw kleintje.

Een flexibele zool: waarom is het zo belangrijk?

Een flexibele zool is van essentieel belang voor de groeiende voetjes van je kind. In de beginfase van het leren lopen, zijn de voetjes nog volop in ontwikkeling. Een buigbare zool laat de voet op een natuurlijke manier afwikkelen, waardoor de spieren en botten zich op een gezonde manier kunnen ontwikkelen. Daarnaast beweegt een schoentje met flexibele zool mee met het voetje, wat de bewegingsvrijheid van je kindje bevordert.

Tot wanneer een flexibele zool?

De hoofdvraag blijft natuurlijk: tot wanneer is een flexibele zool nodig? Het antwoord ligt in de individuele ontwikkeling van jouw kind. Over het algemeen geldt dat een flexibele zool altijd de voorkeur heeft, zelfs op latere leeftijden. Voor kinderen die leren lopen en hun eerste stappen zetten (doorgaans tussen de 9 en 15 maanden), is het echter noodzakelijk. Naarmate het kind meer stabiliteit ontwikkelt en al goed zelfstandig loopt, kan overgestapt worden naar een schoen met een iets 'stuggere' zool.

Tot wanneer flexibele zool?

Verschillende fases van een kindervoet

Fase 1: de eerste stapjes

Speciaal voor de allerkleinste die zich optrekken, voorzichtig gaan staan en de allereerste stapjes (los) zetten, heeft Shoesme de eerste stapschoentjes ontwikkeld. Deze eerste schoentjes hebben net zoveel kwaliteitskenmerken als een dames- of herenschoen, maar zijn 100% afgestemd op babyvoetjes. Shoesme's eerste schoentjes, verkrijgbaar in maat 18 t/m 26, bieden bescherming, de juiste ondersteuning én zijn voorzien van een extreem licht en flexibele zool. Door deze zool worden de voetjes beter afgewikkeld en leren baby's en dreumesen goed lopen. Hiermee hoeven de allerkleinsten dus niet te wennen aan schoentjes en stappen ze er zo op weg! Shop alle eerste schoentjes hier.

Fase 2: zelfstandig lopen

Speciaal voor dreumesen en peuters die het lopen hebben ontdekt, maar hun evenwicht nog niet 100% onder controle hebben, heeft Shoesme trendy vervolgschoentjes ontwikkeld. Deze schoentjes, verkrijgbaar in maat 19 t/m 30, geven kleintjes net dat extra steuntje in de rug door verstevigde, gefoamde hielen en een flexibele zool. Het profiel op het zooltje heeft een 'Flex' zone en is zo opgebouwd dat de schoen stevig is bij de hiel en buigt waar deze moet buigen: bij de bal van de voet. Door deze extreem flexibele zool worden de voetjes beter afgewikkeld en leren kinderen goed lopen. Vervolgschoentjes van Shoesme zijn hip én gezond voor voetjes in de groei! Shop alle vervolgschoentjes hier.

Fase 3: spelen, rennen & ravotten

Speciaal voor peuters, kleuters, hippe meiden en jongens die het lopen goed onder de knie hebben en lekker willen spelen, rennen en ravotten, maar ook trendy voor de dag willen komen, heeft Shoesme een uitgebreide keuze in kinderschoenen vanaf maat 20 t/m 38. Van coole slippers, stoere sneakers en trendy laarzen tot stoere boots. Allemaal kidsproof en ontworpen met het oogpunt op kwaliteit, stevigheid, flexibiliteit en comfort! Shop kinderschoenen hier.

Scoor de perfecte baby- en kinderschoenen met flexibele zool

Heeft jouw kindje nog behoefte aan schoenen met een flexibele zool? Ontdek ons assortiment dan hier. Voor de kleine avonturiers die al langere tijd zelfstandig lopen, bieden wij schoenen met stevigere zolen. Bekijk onze meisjesschoenen en jongensschoenen en geef de voetjes van jouw kind de beste ondersteuning op elk moment van hun ontwikkeling.