De oorzaak van zweetvoeten

Heeft jouw kind of baby wel eens last van zweetvoeten? Geen zorgen, het is een heel normaal en veelvoorkomend verschijnsel. Onze voeten hebben namelijk meer zweetklieren dan andere delen van ons lichaam, waardoor ze sneller zweten. Bij kinderen kan dit probleem nog groter zijn, omdat hun zweetklieren nog in ontwikkeling zijn. Het dragen van synthetische sokken en schoenen die niet goed ademen, kunnen zweetvoeten verergeren of veroorzaken. Wanneer de temperaturen stijgen, kan jouw kind ook meer last krijgen van zweetvoeten.

De gevolgen van zweetvoetjes

Zweetvoeten kunnen vervelende gevolgen hebben. Allereerst is er natuurlijk de onaangename geur. Deze ontstaat doordat bacteriën zich tegoed doen aan het zweet en afvalstoffen produceren. Dit kan leiden tot gênante of vervelende situaties als je kind zijn of haar schoenen uittrekt. Daarnaast vergroot een vochtige huid de kans op blaren. Ook kan er een schimmelinfectie of andere huidinfectie ontstaan. Het is dus belangrijk om zweetvoeten aan te pakken!

Oplossingen voor klamme voetjes

Gelukkig zijn er verschillende manieren om zweetvoeten te voorkomen of te verminderen. Wij zetten ze graag voor je op een rij:

  • Was de voeten van je kind of baby regelmatig met water en zeep.
  • Droog de voeten van je kind altijd goed af.
  • Investeer in goede ademende schoenen. Leren schoenen zijn in dat opzicht het allerbeste. Bekijk onze baby- en kinderschoenen.
  • Het dragen van katoenen sokken kan helpen, deze ademen beter dan synthetische materialen. Onze Shoesme sokken zijn uitermate geschikt. Deze sokken bestaan voor 75% uit, speciaal voor Shoesme geproduceerde, twisted yarn in mooie kleuren. Dit zijn garen welke bestaan uit zeer zachte kwaliteit katoen.
  • Antibacteriële inlegzooltjes kunnen ook helpen. Deze zooltjes helpen de groei van bacteriën tegen te gaan, waardoor de geur vermindert.
  • Breng talkpoeder of zinkzalf op de voeten aan, die absorberen het overtollige vocht.

Persoonlijk advies

Met deze tips kan je kindje weer fris en vol zelfvertrouwen de dag door, zonder zorgen over zweetvoeten! Liever persoonlijk advies over welke schoen het beste bij jouw kind of baby past? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in een van onze Shoesme Brandstores. Onze Shoesme experts hebben ruime ervaring op het gebied van baby-en kinderschoenen, meten altijd vrijblijvend de voetjes op, weten alles over onze schoenen en helpen je graag bij het uitkiezen van de beste schoentjes voor jouw kleintje.