Het zonnetje laat zichzelf steeds vaker zien. Wij van Shoesme vinden dit extra leuk, want dat betekent dat het sandalenseizoen weer is begonnen! We krijgen steeds meer vragen over het kiezen van de juiste schoenmaat voor jouw kind. Mag je dezelfde schoenmaat aanhouden als voor sneakers of juist niet? Zijn de sandalen niet veel te groot als ik de maat van jullie meetsysteem aanhoud? Kindervoeten opmeten is eenvoudig, wij leggen het uit! 

Voeten opmeten voor in sandalen

Kindervoeten opmeten

Bijna iedereen is inmiddels wel bekend met het Shoesme meetsysteem. Met ons meetsysteem meet je thuis heel eenvoudig de juiste schoenmaat inclusief 1 tot 1,5 cm groeiruimte. Je plaatst de voet tegen de achterkant van het meetsysteem en schuift het balkje tegen de tenen aan. In het midden van het balkje kun je meteen de juiste maat aflezen. Je hebt dan direct het juiste maatadvies inclusief groeiruimte! Heb je ons meetsysteem ook gebruikt voor het opmeten van de kindervoetjes voor de nieuwe sandalen maar vind je deze (veel) te groot lijken? We zullen je hieronder uitleggen waardoor dit komt.

De juiste kindermaat voor sandalen

We adviseren om voor het meten van de juiste maat voor sandalen ons Shoesme meetsysteem aan te houden. Doordat je die 1 tot 1,5 cm (één vinger) groeiruimte behoudt, zorg je ervoor dat de voetjes van jouw kind voldoende stabiliteit en ruimte voor ontwikkeling hebben. Doordat we nog vroeg in het seizoen zitten zorgt de groeiruimte er ook voor dat jouw kids de sandalen (als het goed) is de hele zomer door kunnen dragen. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk!

"Maar dan zijn de sandalen toch alsnog veel te groot?" 

Dit lijkt misschien zo, maar dit komt alleen doordat sandalen de enige schoenen zijn waarbij de groeiruimte goed zichtbaar is. Deze groeiruimte adviseren we ook bij het kopen van een sneaker of laars, maar de daadwerkelijke ruimte is hier met het blote oog niet te zien. Uiteraard kun je er voor kiezen om sandalen op maat te kopen. Dit is misschien mooier voor het oog, maar hierbij is de kans wel aanwezig dat je eind juli/begin augustus weer op pad moet voor nieuwe sandaaltjes.

Voorbeeld van een perfecte sandaalmaat inclusief groeiruimte:

Schoenmaat opmeten kindervoeten

Draagcomfort kindersandalen

Uiteindelijk is het draagcomfort uiteindelijk erg belangrijk voor jouw kindje. We hebben bij Shoesme verschillende sandalen ontwikkelt zodat er voor zowel een smalle/brede voet en hoge/lage wreef altijd iets tussen zit. Tip! Lees bij het bestellen van nieuwe sandalen de productomschrijvingen en het maatadvies goed door, zo weet je binnen no-time wat het fijnst is voor jouw kindje. Heb je de sandalen binnen? Zorg dan dat je ze (zeker met warm weer) later op de dag past!

Mocht je alsnog twijfelen over de juiste sandalenmaat? Dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@shoesme.nl of bezoek één van onze Brandstores voor persoonlijk advies.