Als ouder heb je het vast al gemerkt: die schattige kindervoetjes groeien zo snel als een raket. Het ene moment passen ze perfect in die lieve schoentjes, en voor je het weet, zijn ze eruit gegroeid. Bij Shoesme begrijpen we dat de groei van kindervoeten een interessant en soms uitdagend proces is. We geven je graag antwoord op de vraag: hoe snel groeien kindervoeten?

Hoe snel groeien kindervoeten in schema

Om je een idee te geven van hoe snel kindervoeten groeien, hebben we een handig schema opgesteld. Onthoud dat dit slechts een indicatie is. Elk kind heeft zijn of haar eigen groeipatroon. En wat wij graag zeggen: meten = weten.

Hoe snel groeien kindervoeten tabel

Hoeveel ruimte bij kinderschoenen?

Een veelgestelde vraag is hoeveel ruimte er moet zijn in kinderschoenen. Wij raden aan om ongeveer 1 centimeter extra ruimte te laten voor groei. Dit zorgt ervoor dat de voeten voldoende bewegingsvrijheid hebben en de schoenen niet te snel ontgroeid worden. Vind je het lastig om de juiste schoenmaat te berekenen, inclusief een maat groeiruimte? Dan is onze Shoesme Meetsysteem iets voor jou! Ons systeem meet automatisch met groeiruimte, zo weet je zeker dan schoenen goed zullen passen. Bekijk ook eens ons maatadvies.

Kindervoeten opmeten

Wanneer zijn voeten uitgegroeid?

Hoewel het groeischema een leidraad biedt, vraag je je wellicht af wanneer de voeten van je kind uiteindelijk volledig uitgegroeid zullen zijn. Over het algemeen zijn kindervoeten volgroeid rond de leeftijd van 16 jaar. Tot die tijd blijft het belangrijk om regelmatig de maat van de schoenen te controleren. Wist je dat meisjes voeten vaak eerder stoppen met groeien dan jongens voeten?

De perfecte maat vinden?

Wil je zeker weten dat je de juiste schoen kiest voor je kindje? Kom dan langs bij een van onze Shoesme Brandstores! Onze deskundige medewerkers staan klaar om je persoonlijk advies te geven en te helpen bij het vinden van de perfecte schoenen voor jouw kleintje.

Shop baby- en kinderschoenen met korting

We begrijpen dat kindervoetjes groeien als kool en dat dit soms een uitdaging kan zijn voor je portemonnee. Bekijk onze sale en bespaar tot wel 50% op geselecteerde schoenen. Zo kun je je kinderen voorzien van kwalitatieve schoenen voor een leuk prijsje. Happy shopping!

Baby- en kinderschoenen