Voor iedere fase de perfecte schoen

Sinds de oprichting van Shoesme in 1999 is ons doel steeds de beste schoenen te maken voor de verschillende fases in de ontwikkeling van kinderen. Hierbij ligt de nadruk op pasvorm en ondersteuning van het kind met behulp van flexibele zolen. Met een specifieke fase en doelgroep als uitgangspunt worden de schoenen voorzien van verschillende, door Shoesme in eigen beheer ontwikkelde, loopzolen. Ook qua materiaalgebruik, kleuren en details worden de schoenen ontworpen voor een specifieke doelgroep. 

Concepten voor baby's, peuters, kleuters en schoolkinderen

Dit heeft Shoesme vertaald naar unieke concepten, waaronder BABY-PROOF® Smart; het oefenschoentje voor baby’s eerste stapjes en Extreme Flex®; een eerste loopschoentje met super flexibele zolen voor beginnende lopertjes. Ieder concept beschikt over specifieke eigenschappen, zoals flexibele zolen, ondersteuning en comfort die kindervoeten in iedere fase nodig hebben. 

In welke fase zit jouw kleintje?

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. De een begint met stappen bij negen maanden, de ander bij achttien maanden. De een kan na drie maanden op een BABY-PROOF® Smart schoentje al goed lopen op een Urban schoen, de ander loopt na zes maanden beter op Extreme Flex® schoenen. Dit is niets om je zorgen over te maken, maar geeft aan dat het belangrijk is om goed te kijken naar het juiste type schoenen voor jouw kleintje. Om deze reden zijn onze concepten voor de verschillende fases verkrijgbaar in verschillende overlappende maten. 

Zit en kruipt, stapt soms binnenshuis langs meubels

 
In deze fase hebben kleintjes super zachte, comfortabele slofjes nodig. Een soepele beschermlaag over hun kwetsbare voetjes die comfort biedt en de voetjes warm houdt. Babyslofjes zijn verkrijgbaar in maat 17 t/m 22.
Lees meer over Shoesme BABY-PROOF® Soft babyslofjes

Staat, stapt aan de hand en zelfstandig, kruipt soms ook nog

 
Kindjes die beginnen met stappen hebben 'vette' voetjes en nog geen voetboog. BABY-PROOF® Smart eerste stapschoentjes met soepele zolen zorgen voor ondersteuning en balans en geven vertrouwen en grip, zonder de ontwikkeling of bewegingsvrijheid te belemmeren. Eerste stapschoentjes zijn verkrijgbaar in maat 18 t/m 22.
Lees meer over Shoesme BABY-PROOF® Smart eerste stapschoentjes

Loopt aan de hand en zelfstandig

 
Kindjes die het stappen onder de knie hebben, leren lopen. Hierbij is de afwikkeling van de voeten belangrijk. Een Extreme Flex® loopschoentje heeft een extreem flexibele zool die de afwikkeling van de voetjes stimuleert en tegelijkertijd stevigheid en grip biedt. Eerste loopschoentjes zijn verkrijgbaar in maat 19 t/m 24.
Lees meer over Shoesme Extreme Flex® eerste loopschoentjes

Loopt zelfstandig, rent soms maar is nog niet zo zeker

 
Voor kinderen die zelfstandig lopen, maar nog wel wat ondersteuning kunnen gebruiken in de vorm van een lichtgewicht schoen met flexibele zool is RunFlex ideaal. RunFlex is qua concept vergelijkbaar met Extreme Flex®, maar heeft een sportieve uitstraling en is verkrijgbaar in maat 19 t/m 30.
Lees meer over Shoesme RunFlex

Loopt, rent, speelt en is de wereld aan het ontdekken

 
Kinderen die het lopen onder de knie hebben en de wereld aan het ontdekken zijn, hebben stevige schoenen nodig die de juiste ondersteuning bieden en de voeten beschermen bij al hun avonturen. Urban is het vervolgconcept van Extreme Flex® en is verkrijgbaar in maat 20 t/m 28.
Lees meer over Shoesme Urban

totaal 88% tevreden klanten op basis van 177 beoordelingenvia KiyOh