Welkom in de wereld van Shoesme

Een wereld van loopcomfort, de perfecte pasvorm door het gebruik van Shoesme leesten en zolen, hoogwaardige materialen en hippe designs.

Michiel Slaats, oprichter van Shoesme, merkte destijds dat kinderschoenen alleen werden ontwikkeld op wijdtematen. Er werd nog niet gekeken naar de ontwikkeling van voeten in verschillende fases. Zo werd Shoesme in 1999 geboren, als eerste merk dat bij het ontwerpen van baby- en kinderschoenen kijkt naar de 'fase' en ontwikkeling van een kindervoet. 

Groot in kleine maten

Wij zijn ervan overtuigd dat kinderschoenen tot in detail afgestemd moeten zijn op de fase waarin een opgroeiend kind zich bevindt. Zo voorzien Shoesme schoenen voor een baby die de eerste voorzichtige stapjes zet in andere behoeften, dan schoenen voor een kind dat al lopend, rennend en spelend de wereld aan het ontdekken is. Dit is vertaald naar verschillende concepten, waaronder BABY-PROOF®; een oefenschoentje voor baby’s eerste stapjes en Extreme Flex®; een eerste loopschoentje met super flexibele zolen voor beginnende lopertjes. De focus ligt hierbij op de kleine maatjes en ieder concept beschikt over specifieke eigenschappen, zoals flexibele zolen, ondersteuning en stevigheid die kindervoeten in die fase nodig hebben. 

Met een specifieke doelgroep of fase als uitgangspunt worden de schoenen voorzien van verschillende, door Shoesme in eigen beheer ontwikkelde, loopzolen. Ook qua materiaalgebruik, kleuren en details worden de schoenen ontworpen voor een specifieke doelgroep. Dit doen we volledig in eigen beheer, in Tilburg en in Portugal. Met schoenen van Shoesme weet je dus zeker dat je kind gezonde schoenen draagt die er ook nog eens heel erg leuk uitzien. 

Gamechanger

Met deze visie op baby- en kinderschoenen was Shoesme een gamechanger in de markt. Het succes van de concepten van Shoesme is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels laten andere kinderschoenenmerken zich bij het ontwerpen van hun collecties graag door Shoesme inspireren. Het uiterlijk of de naam van het concept mag dan op Shoesme lijken, de kwaliteit maakt het verschil. Shoesme staat voor kwaliteit, innovatie en eerlijke producten. Dit uit zich in de keuze voor productie in Europa, het gebruik van hoogwaardige leersoorten en eigen leesten en de ontwikkeling van unieke Shoesme zolen. 

Shoesme Original 

Shoesme wil het beste voor kindervoeten. Dit zie je terug in ons logo dat op alle schoenen aanwezig is. De stevige vorm van de ellips staat voor de bescherming die Shoesme schoenen bieden aan kinderen. Kinderen worden gesymboliseerd door het poppetje in het midden, dat tegelijkertijd als schoentje kan worden gezien.

Nederlands ontwerp

Shoesme is een oer-Hollands merk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. Alle ontwikkelingen zoals het tekenen van de schoenen en het bedenken van de concepten vinden plaats in eigen beheer.

Volledig handgemaakt

 Shoesme schoenen worden met de hand gemaakt. Wist je dat een gemiddelde schoen 180 handelingen ondergaat van de snijtafel waar het leer wordt gesneden tot aan de verpakkingstafel waar de schoenen nog eens grondig worden geborsteld, gereinigd  en gecontroleerd voordat ze de doos in gaan?

 

Geproduceerd in Europa

Shoesme werkt binnen een coöperatie samen met Portugese (familie)schoenfabrieken. Een team van modellisten besteedt hier veel aandacht aan innovatie en ontwikkeling, om zo ieder seizoen weer een hoogwaardige en vernieuwende schoenencollectie neer te zetten. We maken voor iedere collectie gebruik van onze eigen leesten, zolen, contreforts en uitneembare binnenzolen waardoor de continuïteit, pasvorm en kwaliteit gegarandeerd zijn.

Premium kwaliteit leer 

Shoesme schoenen zijn gemaakt van premium kwaliteit leer dat in Europa gelooid is. Hiermee voldoet het aan de strenge kwaliteitseisen en is het vrij van schadelijke stoffen. 

 Vrij van kinderarbeid

Shoesme garandeert dat alle producten eerlijk en niet door kinderarbeid vervaardigd zijn. Shoesme is sponsor van War Child. Want niet alleen onze kinderen, maar álle kinderen hebben het recht om veilig, gezond en zorgeloos op te groeien.

Shoesme Original

 
Shoesme wil het beste voor kindervoeten. Dit zie je terug in ons logo dat op alle schoenen aanwezig is. De stevige vorm van de ellips staat voor de bescherming die Shoesme schoenen bieden aan kinderen. Kinderen worden gesymboliseerd door het poppetje in het midden, dat tegelijkertijd als schoentje kan worden gezien.
BEKIJK WEBSHOP

Nederlands ontwerp

 
Shoesme is een oer-Hollands merk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg. Alle ontwikkelingen zoals het tekenen van de schoenen en het bedenken van de concepten vinden plaats in eigen beheer.
BEKIJK ONZE COLLECTIE