• Gratis verzending vanaf € 49,95
 • Retourneren binnen 14 dagen
 • Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Alles wat je wil weten over

Shoesme schoenen & concepten

 • Hoe kies ik de juiste schoen voor mijn kindje?

  Shoesme ontwikkelt baby- en kinderschoenen die aansluiten bij iedere ontwikkelingsfase van jouw kindje. We onderscheiden daarbij drie groepen:

  • Baby's van 9 tot 1,5 jaar die zich ontwikkelen van een baby naar dreumes én die de eerste wankele stapjes zet en leert lopen. Goede schoenen en sneakers met een extreem flexibele zool zorgen ervoor dat ze gemakkelijk weg stappen. Bekijk hier het aanbod.
  • Peuters van 1,5 tot 3 jaar die zelfstandig kunnen lopen, maar hun evenwicht nog niet volledig onder controle hebben. Een stevige schoen met flexibele zool geeft net dat steuntje in de rug dat ze nodig hebben. Bekijk hier het aanbod.
  • Kinderen van 4 tot 12 jaar die de peuterfase zijn ontgroeid en goed lopen, rennen en spelend de wereld ontdekken. Bekijk hier het aanbod.

  Voor alle groepen is bij het ontwikkelen van de schoenen rekening gehouden met het doel waar de schoenen voor worden gebruikt. Kies via de link hieronder eerst de groep waartoe je kindje behoort om vervolgens de juiste schoenen te kunnen bekijken.

  Lees meer over onze verschillende schoenen voor de verschillende ontwikkelingsfases van baby's en kinderen.

 • Wanneer is het tijd voor een eerste babyschoentje?

  Allereerst is het belangrijk om te bepalen in welke fase je kleintje zich bevindt. Als een kindje nog niet stapt is het niet noodzakelijk om babyschoenen aan te schaffen. In deze periode kan je je kleintje het beste slofjes of sokjes aangeven om de voetjes warm te houden. Zodra de eerste stapjes binnenshuis plaats gaan vinden, bijvoorbeeld aan de hand of langs meubels, is het goed om baby's te laten lopen op blote voeten. Dit zodat de voeten en spieren op een natuurlijke manier kunnen groeien en kracht kunnen ontwikkelen. Om de voetjes warm te houden kun je een sokje of slofje aantrekken. Let er dan op dat er een anti-slipzool onder zit zodat ze niet uitglijden. Wanneer je kleintje ook buitenshuis gaat stappen is het belangrijk om de voetjes te beschermen tegen de harde en koude ondergrond. Dit kan met een flexibel leren schoentje met een soepele loopzool, dat de voetjes beschermt tijdens het stappen en ze tegelijkertijd vrij laat ontwikkelen.

  Lees meer over de ontwikkeling van babyvoetjes en de weg naar de eerste stapjes

 • Wanneer beginnen baby's met lopen?

  De eerste stapjes komen vanzelf, zodra de voetjes het lichaamsgewicht kunnen dragen en een baby vertrouwen en balans heeft. De meeste baby’s beginnen met zelfstandig lopen tussen de 10 en 18 maanden.

  • Vanaf ongeveer 9 maanden beginnen de meeste baby’s zich voorzichtig op te trekken.
  • Tussen 9 en 12 maanden staan ze en zetten ze voorzichtig stapjes terwijl ze zich vasthouden.
  • Rond de 14 of 15 maanden stappen de meeste baby’s zelfstandig.

  Probeer dit proces niet overdreven te stimuleren. Iedere baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, het is dan ook niet erg als je baby een paar maanden eerder of later loopt.

  In deze periode is het goed om baby’s binnenshuis te laten lopen op blote voeten of sokjes/slofjes met een antislipzooltje. Hierdoor kunnen de voeten en de spieren op een natuurlijke manier groeien en kracht ontwikkelen. Als er buitenshuis gestapt gaat worden zullen de babyvoetjes beschermd moeten worden tegen een harde en koude ondergrond. Shoesme heeft speciaal voor deze fase BABY-PROOF® schoentjes ontwikkeld die baby's en dreumesen helpen op een verantwoorde manier het stappen onder de knie te krijgen. Lees meer over BABY-PROOF® Smart eerste stapschoentjes

 • Waar moet ik op letten bij het kopen van eerste babyschoen?

  Heeft je zoon of dochter de eerste stapjes gezet? Deze mijlpaal betekent oppassen geblazen, want je kleintje stapt nu overal zelf naartoe. Dit is ook het moment om de voetjes goed te beschermen, zeker als er buitenshuis gestapt gaat worden. Al die leuke schoentjes die je hebt gezien of die misschien zelfs al in de kast staan te wachten, hebben nu ook echt een functie. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van een eerste babyschoentje.

  Lees hieronder onze tips voor het uitkiezen van de perfecte babyschoenen. 

  Een goede babyschoen:

  • is soepel
  • heeft een flexibele anti-slipzool
  • is licht van gewicht
  • is zacht en comfortabel
  • heeft een ruime instap voor gemakkelijk aantrekken
  • is gemaakt van leer
  • biedt ondersteuning bij de hiel
  • heeft een comfortabel voetbed
  • sluit goed aan om verliezen van de schoen te voorkomen

  Speciaal voor de eerste stapjes heeft Shoesme BABY-PROOF® Smart eerste stapschoentjes ontwikkeld met bovenstaande eigenschappen. Lees meer over dit eerste babyschoentje of bekijk de collectie.

 • Hoe lang gaat een BABY-PROOF®/eerste schoentje ongeveer mee?

  In de korte periode waarin een baby leert lopen, worden de babyschoentjes erg intensief gebruikt. Ook groeien de voetjes in deze periode snel. Het is dan ook niet verrassend dat baby- en kinderschoenen een kortere levensduur hebben dan schoenen voor volwassenen. De groei van de voetjes en het intensieve gebruik van de schoenen gaan vaak hand in hand met de levensduur van de schoenen. Babyschoenen hebben een gemiddelde levensduur van 3 maanden. Lees meer over de duurzaamheid van BABY-PROOF® Smart.

 • Mijn kleintje is 13 maanden en zet tussen het kruipen door ook al wat stapjes. Welke schoen moet ik kiezen?

  BABY-PROOF® Smart is hét schoentje voor de eerste stapjes. Deze lederen schoentjes zijn heerlijk licht en soepel en geven babyvoetjes de ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien. De verstevigde hiel en flexibele antislip-zool ondersteunen baby's bij de eerste wankele stapjes binnen of buiten. 

  Zodra je kleintje het zelfstandig lopen onder de knie heeft, is het tijd voor de overstap naar een echte loopschoen. Ons Extreme Flex concept is speciaal ontwikkeld om goed te leren lopen. De zool van deze schoenen is extreem flexibel, doordat er gebruik is gemaakt van een speciale samenstelling van rubbers. Het loopvlak van het soepele zooltje is zo ontworpen dat het zorgt voor een goede afwikkeling van de voet. Extreme Flex combineert flexibiliteit met stevigheid en is daarmee dé ideale schoen voor de eerste stapjes. 

  Het moment om over te stappen van BABY-PROOF® Smart naar Extreme Flex is niet leeftijdsgebonden en verschilt per kind. Twijfel je over het juiste concept voor jouw kleine, dan adviseren we je om beide modellen te proberen bij een verkooppunt om te zien of je kind hier goed op loopt. Uiteraard kan het verkooppunt met je meekijken en je adviseren over het juiste concept en schoentje voor je kind.

 • De schoenen van mijn zoontje zijn te klein en hij stapt nog aan de hand en langs meubels. Moet ik nog een keer BABY-PROOF®/eerste schoentjes voor hem kopen of kan ik al overstappen op een andere schoen?

  Wanneer een kleintje nog niet zelfstandig loopt biedt een Shoesme BABY-PROOF® Smart babyschoen de juiste ondersteuning en flexibiliteit bij het zetten van de eerste stapjes. Loopt je kleintje bijna zelfstandig, dan kan een Baby Flex® of Extreme Flex® eerste loopschoen net wat meer stevigheid en zekerheid bieden, waardoor je kleintje het vertrouwen krijgt om te gaan lopen. Bij twijfel tussen de twee concepten raden wij je aan beide concepten in de winkel te proberen, zodat je kunt zien op welke schoenen je kleintje het beste vooruit kan. Onze brandstores of verkooppunten adviseren je graag!

 • Welke schoenen zijn geschikt voor brede voeten?

  Kindervoeten in de groei zijn vaak slank en rank. Shoesme schoenen zijn hierop afgestemd. Heeft jouw kindje een vollere voet of een wat hogere wreef? Dan adviseren wij een lage schoen met een vetersluiting te nemen. Wij adviseren te kiezen voor een derby sluiting. Dit is een sluiting waarbij de schoen helemaal geopend kan worden om de instap gemakkelijk te maken. Liever persoonlijk advies? Bel dan met onze klantenservice of ga langs bij een van onze brandstores, de Shoesme experts adviseren je graag! 

 • Hoe houd ik Shoesme schoenen van mijn kinderen het langste mooi?

  Schoenen hebben te lijden onder gebruik en weersinvloeden. Dit geldt vooral voor baby- en kinderschoenen, die over het algemeen erg intenstief gebruikt worden. De neuzen van kinderschoenen zijn het meest kwetsbaar en zelfs de premium kwaliteit leer die wij gebruiken op deze plaatsen, voorkomt uiteindelijk niet dat de schoen kan slijten.

  Alle Shoesme schoenen zijn gemaakt van leer en zijn volledig leer gevoerd. Leer is een natuurlijk product dat ademt en comfortabel en sterk is. Leer gaat lang mee, maar vraagt ook om een goede verzorging om deze eigenschappen te behouden. Je kunt Shoesme schoenen behandelen met één van onze verzorgingsproducten zodat je langer plezier hebt van de schoenen.

  Lees hier onze tips om maximaal plezier te hebben van een paar Shoesme schoenen.

 • Hoe duurzaam zijn Shoesme schoenen?

  In de ruim afgelopen 20 jaar heeft Shoesme altijd aandacht gehad om de wereld om haar heen, maar natuurlijk kijken we ook naar de toekomst. Daarom hechten we als Shoesme waarde aan duurzaamheid. Dit betekent dat wij ons ook bezig houden met hoe we de wereld een stukje mooier kunnen maken met niet alleen baby- en kinderschoenen, maar ook met een positieve bijdrage aan milieu en maatschappij.

  Shoesme is lid van BSCI
  Recht op arbeid in een veilige werkomgeving is vanzelfsprekend, daarover is iedereen het eens. Maar er zijn landen waar dit niet vanzelfsprekend is en werknemers zelfs geen weet hebben van hun rechten. Daarom is Shoesme lid van BSCI (Business Social Compliance Initiative). Een BSCI keurmerk betekent dat alle producten worden geproduceerd in goede veilige arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en er géén sprake is van dwang- en kinderarbeid. Shoesme garandeert hiermee dat al onze producten eerlijk, veilig en niet door kinderarbeid vervaardigd zijn.

  Duurzaam & Recyclebaar
  Shoesme heeft een zeer uitgebreide baby- en kinderschoenencollectie. Ieder model is uniek en anders, ook qua materialen. Bij Shoesme worden we bewuster in de keuzes die we maken tijdens het ontwerp- en ontwikkelingsproces. Zo verkopen we naast leren baby- en kinderschoenen ook schoenen die worden gemaakt met oog voor het milieu. Zo zijn de sneakers van het merk Go Banana’s gemaakt van recyclebare materialen. Naast de coole Go Banana's sneakers vinden de kids ook een groeipapiertje in de doos. Hiermee kunnen kids hun eigen jungle maken in de tuin of balkon.

  Justdiggit & War Child
  Shoesme is ook trotse sponsor van Justdiggit. Als Shoesme vinden we het belangrijk om de aarde te vergroenen en te verkoelen. Justdiggit maakt samen met boeren in Afrika droog land weer groen. Het resultaat? Meer water- en voedselzekerheid voor mens en dier. Meer biodiversiteit en een positieve impact op het lokale en regionale klimaat. Voor een groenere toekomst, vooral voor onze kinderen!

  Ook zijn wij sponsor van War Child. Want niet alleen onze kinderen, maar álle kinderen hebben het recht om veilig, gezond en zorgeloos op te groeien.

  FSC keurmerk
  De rode verzenddozen van Shoesme zijn geproduceerd volgens het FSC keurmerk, wat betekent dat er enkel papier wordt gebruikt dat afkomstig is uit goed beheerde bossen. Er wordt op evenwichtige wijze rekening gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

  Verder zijn alle dozen van Shoesme gemaakt van gerecycled papier en wordt er gebruik gemaakt van inkt op waterbasis. 

Andere

Veelgestelde vragen

Gratis verzending
Gratis verzending
vanaf €49,95
Super snel in huis
Super snel in huis
Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
Gratis retourneren
Gratis retourneren
Binnen 14 dagen
Laat je inspireren

#Shoesme