Welkom in de wereld van Shoesme

Een wereld van loopcomfort, de perfecte pasvorm door het gebruik van Shoesme leesten en zolen, hoogwaardige materialen en hippe designs. Ben jij nieuwsgierig waar Shoesme voor staat en hoe het allemaal is begonnen? Hieronder delen we ons verhaal met jou!

De eerste stapjes van Shoesme

Michiel Slaats, oprichter van Shoesme, merkte destijds dat kinderschoenen alleen werden ontwikkeld op wijdtematen en met stugge zolen. Er werd nog niet gekeken naar de ontwikkeling van voeten in verschillende fases. Zo werd Shoesme in 1999 geboren, als eerste merk dat het ontwerp van baby- en kinderschoenen afstemt op de 'fase' en ontwikkeling van een kindervoet. Shoesme is begonnen met BABY-PROOF® baby oefenschoenen voor de eerste stapjes. Toen de collecties van babyschoenen nog donkerblauw en bruin waren, bracht Shoesme al twee keer per jaar een trendy babyschoenencollectie volgens de laatste mode én verantwoord, dankzij het gepatenteerde BABY-PROOF® noppenzooltje.

Voor iedere fase de perfecte schoen

 
Een schoen voor een baby die de eerste wankele stapjes zet voorziet in andere behoeften dan een schoen voor een kindje dat al zelfstandig loopt, rent en de wereld aan het ontdekken is. Dit heeft Shoesme vertaald naar unieke concepten voor baby's en kinderen.
Kies de juiste schoen bij de fase van jouw kindje

Coolbrand Kids

Deze innovatieve benadering van kinderschoenen werd al snel omarmd door het publiek. In 2006 is Shoesme door Marktonderzoekbureau Trendbox uitgeroepen tot Coolbrand Kids 2006. Daarmee behoort het tot een van de coolste merken van Nederland. "Een 'cool' merk is innovatief, origineel, heeft een eigen ontwerp, maar vooral eigen fans". Shoesme treedt daarmee in de voetsporen van merken als Oilily, Sony Playstation en The Sims.

Groot in kleine maten

Shoesme bleef ook daarna de doelgroep verrassen met vernieuwende concepten en innovaties. Zo zijn de BABY-RPOOF® schoentjes van het eerste uur doorontwikkeld tot BABY-PROOF® Smart babyschoenen met unieke profielzool en is de collectie de afgelopen jaren uitgebreid met verschillende concepten voor baby's en kinderen die al kunnen lopen. Ook regenlaarzen en zelfs rugzakken om je outfit compleet te maken vind je nu in het Shoesme assortiment.

Oefenschoenen en eerste loopschoenen voor baby's van 0 tot 2 jaar zijn nog altijd de paradepaardjes van Shoesme. Dit is terug te zien in de volwaardige eerste stapschoenen en eerste loopschoenen collecties, binnen de totale Shoesme collectie. In de afgelopen 20 jaar is Shoesme uitgegroeid tot hét merk voor de kleine maten. We zijn er dan ook enorm trots op dat in de afgelopen jaren al duizenden kinderen hebben leren lopen op schoenen van Shoesme. Van klein merk in een nichemarkt is Shoesme uitgegroeid tot een internationale speler met ruim 500 verkooppunten, acht eigen brandstores, een webshop én een snel groeiend aantal shop-in-shops.

Gamechanger in de markt

Met een nieuwe visie op baby- en kinderschoenen is Shoesme een gamechanger in de markt. Het succes van de concepten van Shoesme is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels laten andere kinderschoenenmerken zich bij het ontwerpen van hun collecties graag door Shoesme inspireren. Het uiterlijk of de naam van het concept mag dan op Shoesme lijken, de kwaliteit, pasvorm en doordachte eigenschappen maken het verschil. Zo is het gepatenteerde loopzooltje van BABY-PROOF® Smart het enige zooltje in de markt met een keurmerk veilig voor kids van 0-3 jaar. Shoesme staat voor kwaliteit, innovatie en eerlijke producten. Dit uit zich in de keuze voor productie in Europa, het gebruik van hoogwaardige leersoorten, eigen leesten én de ontwikkeling van unieke Shoesme zolen. Lees meer over de kwaliteit van Shoesme.