Onderhoud kinderschoenen

Shoesme schoenen zijn handgemaakt en het resultaat van een intensief proces, waarbij we er niet alleen voor zorgen dat de schoenen er leuk uitzien, maar dat ze ook voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Kinderen dragen en gebruiken hun schoenen erg intensief en voor allerlei activiteiten. In het design wordt daarom altijd meegenomen dat de schoenen sterk en praktisch zijn. 

Intensief gebruik

Schoenen hebben te lijden onder gebruik en weersinvloeden. Dit geldt vooral voor baby- en kinderschoenen, die over het algemeen erg intenstief gebruikt worden. De neuzen van kinderschoenen zijn het meest kwetsbaar en zelfs de premium kwaliteit leer die wij gebruiken op deze plaatsen, voorkomt uiteindelijk niet dat de schoen kan slijten.

Lees meer over de duurzaamheid van BABY-PROOF® Smart babyschoenen.

Goed onderhoud kan ervoor zorgen dat je langer plezier hebt van schoenen. Alle Shoesme schoenen zijn gemaakt van leer en zijn volledig leer gevoerd. Leer is een natuurlijk product dat ademt en comfortabel en sterk is. Leer gaat lang mee, maar vraagt ook om een goede verzorging om deze eigenschappen te behouden. We geven je een aantal tips om maximaal plezier te hebben van een paar Shoesme schoenen:

Impregneren

Het is belangrijk dat je schoenen impregneert voordat ze worden gedragen. Door schoenen in te spuiten met een impregneerspray, maak je ze water- en vuilafstotend, waardoor ze beschermd zijn tegen invloeden als regen, sneeuw, waterplassen. Wij adviseren je om de schoenen regelmatig opnieuw te impregneren.

Luchten & drogen

 • Maak de veters, rits of het klittenband zover mogelijk los als je schoenen laat luchten
 • Alle Shoesme schoenen hebben een uitneembare binnenzool. Haal het binnenzooltje regelmatig uit de schoenen, zeker na intensief gebruik, zodat het kan luchten en drogen.
 • Laat natte schoenen nooit drogen bij een verwarming om te voorkomen dat het leer te snel droogt en hierdoor uitdroogt en gaat barsten.  

Houd rekening met kwetsbare materialen

Shoesme maakt gebruik van premium kwaliteit leer en modische materialen. Deze materialen geven de schoenen de unieke, trendy Shoesme-look, maar maken ze ook kwetsbaar. Metallic, licht suède, nylon mesh of modische details zien er hartstikke gaaf uit, maar 1 keer flink kruipen en de neuzen zijn kaal. 

Wij adviseren je daarom om een model te kiezen dat past bij jouw kinderen. Trekt jouw kind de schoenen uit door met de ene schoen op de hak van de andere schoen te gaan staan of speelt je kind veel buiten en worden de schoenen regelmatig gebruikt als fietsrem of voetbalschoen? Daar zijn zelfs de meest robuuste schoenen niet tegen bestand. Wij geven geen garantie op schade die door gebruik aan de schoenen is ontstaan. Wij adviseren je daarom om de Shoesme schoenen met de grootste zorg te behandelen en goed te onderhouden.

Kwetsbare materialen en kleuren

 • Nylon & Canvas
  De meeste Shoesme schoenen zijn gemaakt van leer en alle schoenen zijn volledig leer gevoerd. Verschillende modellen zijn afgewerkt met trendy materiaal zoals een buitenlaag van canvas of nylon. Hoewel wij kiezen voor de beste kwaliteit canvas en nylon zijn deze materialen van een andere kwaliteit dan leer. Nylon en canvas zijn niet bestand tegen schuren en zijn, in tegenstelling tot leer, in geval van beschadiging niet meer te poetsen of bij te werken.
 • Metallic finish
  Metallic is een glanscoating/verf-spuitlaag met glitter effect, die op het leer wordt aangebracht. Leersoorten met een specifieke finish zijn extra kwetsbaar De meest bekende uitvoeringen zijn zilver, goud en brons. Bij Shoesme vind je ook roze of blauw metallic in de collectie. Leersoorten met een specifieke metallic finish zijn extra kwetsbaar en moeten met zorg behandeld worden.

 • Modische details
  Bloemetjes, pailletjes, studs, bandjes of kraaltjes worden met de grootste zorg gemaakt én bevestigd. Ondanks dat is het mogelijk dat deze details in het gebruik loskomen. Bij de babyschoenen worden bloemetjes, studs en sterretjes vastgelijmd en vervolgens vastgestikt.

Het is belangrijk dat je voor de bescherming, verzorging en reiniging van schoenen een product kiest dat past bij het materiaal en de kleur van de schoenen. Bekijk onze verzorgingsadviezen voor verschillende modellen uit de zomercollectie met:

Collonil producten
Bama producten

totaal 88% tevreden klanten op basis van 142 beoordelingenvia KiyOh