Onderhoud kinderschoenen

Kinderen dragen en gebruiken hun schoenen erg intensief en voor allerlei activiteiten. Daarom zijn Shoesme kinderschoenen gemaakt van de beste materialen. Dit betekent echter niet dat ze bestand zijn tegen al het spelen, rennen, kruipen en klauteren. De neuzen van kinderschoenen zijn het meest kwetsbaar en zelfs de premium kwaliteit leer die wij gebruiken op deze plaatsen, voorkomt uiteindelijk niet dat de schoen kan slijten.

Lees meer over de duurzaamheid van BABY-PROOF® Smart babyschoenen.

Wij adviseren je daarom om een model te kiezen dat past bij jouw kinderen. Trekt jouw kind de schoenen uit door met de ene schoen op de hak van de andere schoen te gaan staan of speelt je kind veel buiten en worden de schoenen regelmatig gebruikt als fietsrem of voetbalschoenen? Daar zijn zelfs de meest robuuste schoenen niet tegen bestand. Wij geven geen garantie op schade die door gebruik aan de schoenen is ontstaan.

Daarnaast is het belangrijk om je Shoesme schoenen goed te onderhouden. Goed onderhoud kan ervoor zorgen dat je langer plezier hebt van je schoenen. De meeste Shoesme schoenen zijn gemaakt van leer en hebben een lederen voering. Leer is een natuurlijk product dat de voetjes laat ademen en comfortabel en sterk is. Leer gaat lang mee, maar vraagt ook om een goede verzorging om deze eigenschappen te behouden. We geven je een aantal tips om maximaal plezier te hebben van een paar Shoesme schoenen:

1. Onderhoudsproducten

Het is belangrijk dat je voor de bescherming, verzorging en reiniging van schoenen een product kiest dat past bij het materiaal en de kleur van de schoenen. Wij adviseren om de schoenen altijd te impregneren voordat ze worden gedragen. Door schoenen in te spuiten met een impregneerspray, maak je ze water- en vuilafstotend, waardoor ze beschermd zijn tegen invloeden als regen, sneeuw en waterplassen. Je kunt dit het beste regelmatig herhalen.

Onderhoudsproducten voor jouw Shoesme schoenen

 
Bij de schoenen in onze webshop bieden we bijpassende onderhoudsproducten van Collonil aan. Wil je advies over het juiste product voor de bescherming, verzorging of reiniging van jouw Shoesme schoenen? Neem dan contact op met de Shoesme Service via klantenservice@shoesme.nl of op telefoonnummer 013-3033104.
Shop onderhoudsproducten

2. Luchten & drogen

 • Maak de veters, rits of het klittenband zover mogelijk los als je schoenen laat luchten
 • Alle Shoesme schoenen hebben een uitneembare binnenzool. Haal het binnenzooltje regelmatig uit de schoenen, zeker na intensief gebruik, zodat het kan luchten en drogen.
 • Laat natte schoenen nooit drogen bij een verwarming om te voorkomen dat het leer te snel droogt en hierdoor uitdroogt en gaat barsten. 
 • Onze schoenen zijn gemaakt van verschillende materialen; leer, suède, textiel, PU-leer et cetera. Daarom zijn de Shoesme schoenen niet geschikt voor de wasmachine of droger. 

3. Houd rekening met kwetsbare materialen

Shoesme maakt gebruik van premium kwaliteit leer en modische materialen. Deze materialen geven de schoenen de unieke, trendy Shoesme-look, maar maken ze ook extra kwetsbaar. Metallic, licht suède, nylon mesh of handgeverfde stripings zien er hartstikke gaaf uit, maar één keer flink kruipen of kort op de grond spelen en de schoen kan al beschadigd zijn.

 • Nylon & Canvas
  De meeste Shoesme schoenen zijn gemaakt van leer en alle schoenen zijn volledig leer gevoerd. Verschillende modellen zijn afgewerkt met trendy materiaal zoals een buitenlaag van canvas of nylon. Hoewel wij kiezen voor de beste kwaliteit canvas en nylon zijn deze materialen van een andere kwaliteit dan leer. Nylon en canvas zijn niet bestand tegen schuren en zijn, in tegenstelling tot leer, in geval van beschadiging niet meer te poetsen of bij te werken.
 • Ponyhair
  Dit hippe harige materiaal komt al een paar jaar terug in de Shoesme collecties. Het materiaal komt van de koe, net als andere leren producten. Tijdens het looiproces zijn de haren blijven zitten en daarna in een trendy animalprint of kleur gespoten. Naast aaibaar en zacht is ponyhair ook kwetsbaar. Het is niet bestand tegen schuren en haartjes kunnen uitvallen. Lees er meer over in dit artikel over ponyhair.   
 • Metallic finish
  Metallic is een glanscoating/verf-spuitlaag met glitter effect, die op het leer wordt aangebracht. Leersoorten met een specifieke finish zijn extra kwetsbaar De meest bekende uitvoeringen zijn zilver, goud en brons. Bij Shoesme vind je ook roze of blauw metallic in de collectie. Leersoorten met een specifieke metallic finish zijn extra kwetsbaar en moeten met zorg behandeld worden.

 • Modische details
  Bloemetjes, pailletjes, studs, bandjes of kraaltjes worden met de grootste zorg gemaakt én bevestigd. Ondanks dat is het mogelijk dat deze details in het gebruik loskomen. Bij de babyschoenen worden bloemetjes, studs en sterretjes vastgelijmd en vervolgens vastgestikt.