Shoesme meetsysteem

Met het Shoesme meetsysteem bepaal je eenvoudig de juiste schoenmaat voor jouw kind(eren). De schoenmaat hangt af van hoe lang de voet van je kindje is in centimeters. 

Zonder Shoesme meetsysteem de voetjes opmeten? Volg de instructies hieronder of bekijk de video:

  1. Zet beide blote voeten staand op een stuk papier.
  2. Teken de voetomtrek.
  3. Meet de afstand van de hiel tot het puntje van de grote teen, dit is de voetlengte in centimeters.
  4. Kijk hieronder in de maattabel welke maat er bij de gemeten voetlengte hoort.

Maattabel babyschoenen en kinderschoenen

Voeten kunnen in lengte verschillen, dus ga voor de juiste schoenmaat altijd uit van de langste voet. De maten in onderstaande tabel zijn inclusief groeiruimte. Twijfel je tussen twee maten? Rond dan af naar boven.

Schoenmaat van je kind of baby meten

Hoe vaak moet ik de schoenmaat van mijn kind controleren?

Regelmatig meten om de juiste schoenmaat te bepalen is belangrijk. Het is aan te raden iedere 2 à 3 maanden te checken of de schoenen nog passen en om een groeispurt op te merken. Kindervoeten kunnen in een korte periode heel snel groeien en je kind zal niet altijd zelf aangeven dat de schoenen te klein zijn. 

Vervang schoenen, maar ook sokken, maillots en sloffen als deze te klein zijn en wacht niet tot de schoenen versleten zijn. Ingegroeide nageltjes en eeltplekjes zijn een teken dat je eigenlijk al te laat bent met de vervanging van een te kleine schoenmaat.

Hoe controleer ik de schoenmaat van mijn kind?

Kijk bij het controleren van de juiste schoenmaat niet naar de voetafdruk op de uitneembare binnenzool om te controleren of de maat nog goed is. Deze afdruk zal nooit de precieze lengte van de voet weergeven, omdat het centrum van de tenen de afdruk veroorzaakt. Dit geeft dus een verkeerd beeld van de overgebleven groeiruimte.

Vaak wordt gedacht dat kinderen alle opeenvolgende schoenmaten doorlopen. Dat is lang niet altijd het geval, regelmatig slaan kinderen een hele schoenmaat over. Ga er dus niet zomaar vanuit dat een maat groter dan de huidige schoenmaat goed is!

Hoeveel groeit een kindervoet?

  • tot het 2e jaar ongeveer 1 schoenmaat per 4 maanden
  • van het 2e tot het 4e jaar 1 schoenmaat per 5 maanden
  • van het 6e tot het 8e jaar 1 schoenmaat per 8 maanden
  • van het 8e tot het 10e jaar 1 schoenmaat per 11 maanden

Gratis maatadvies 

Heb je hulp nodig bij het meten of wil je graag advies op maat? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een Shoesme Brandstore, we adviseren je graag!

totaal 90% tevreden klanten op basis van 830 beoordelingenvia KiyOh