De eerste stapjes

De eerste stapjes zijn een van de vele mijlpalen van je baby. Ook voor jou als ouder is dit een bijzondere gebeurtenis die je niet snel zult vergeten.

Wanneer gaat mijn kindje de eerste stapjes zetten?

Logisch dat je vragen over hebt over wanneer je kindje zijn of haar eerste stapjes gaat zetten. Zeker als het om je eerste kindje gaat. De eerste stapjes komen vanzelf, zodra de voetjes het lichaamsgewicht kunnen dragen en een baby vertrouwen en balans heeft. Op welke leeftijd zetten baby's dan de eerste stapjes? De meeste baby’s beginnen met zelfstandig lopen tussen de 10 en 18 maanden. Hier gaat een proces van ontdekken aan vooraf. Tussen de eerste stapjes en echt lopen zitten meestal nog een paar maanden.

  • Vanaf ongeveer 9 maanden beginnen de meeste baby’s zich voorzichtig op te trekken.
  • Tussen 9 en 12 maanden staan ze en zetten ze voorzichtig stapjes terwijl ze zich vasthouden.
  • Rond de 14 of 15 maanden stappen de meeste baby’s zelfstandig.

Opstaan en de eerste stapjes

Probeer dit proces niet overdreven te stimuleren. Iedere baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, het is dan ook niet erg als je baby een paar maanden eerder of later loopt.

In de periode van de eerste stapjes is het goed om kindjes binnenshuis te laten lopen op blote voeten, slofjes of antislipsokjes. De teentjes kunnen dan gebruikt worden om grip te houden. Ook kunnen de voeten en de spieren hierdoor op een natuurlijke manier groeien en kracht ontwikkelen. 

Schoentjes voor de eerste stapjes buitenshuis

Als er buitenshuis gestapt gaat worden zullen de babyvoetjes beschermd moeten worden tegen een harde en koude ondergrond. Speciaal voor deze fase heeft Shoesme BABY-PROOF® Smart ontwikkeld. Dit zijn lichte en soepele schoentjes, perfect voor de eerste stapjes. BABY-PROOF® Smart biedt ondersteuning en is tegelijkertijd zacht en comfortabel, zodat de voetjes zonder belemmering kunnen ontwikkelen. Je ziet direct dat je kindje bij het dragen van BABY-PROOF® Smart meer grip en balans heeft. Dit geeft vertrouwen en stimuleert de eerste stapjes.

De eerste schoentjes

 
Kies je voor schoentjes of zijn sokjes of slofjes nog voldoende? Bepaal in welke fase je kleintje zich bevindt en ontdek of het tijd is voor de eerste schoentjes!
Lees meer over de eerste schoentjes

totaal 88% tevreden klanten op basis van 213 beoordelingenvia KiyOh