Shoesme Extreme Flex® - BabyFlex

De juiste ondersteuning voor de eerste stapjes is enorm belangrijk. De Shoesme BabyFlex eerste babyschoenen met zachte zool bieden je kleintje de beste bescherming en stimulans tijdens het leren lopen. 

Waarom het Extreme Flex concept? 

Alle onderdelen van Shoesme BabyFlex - van flexibele rubberzool tot orthopedisch voetbed - zijn met de grootste zorg door Shoesme ontwikkeld.

Het uitgangspunt voor deze schoen is een zeer flexibele zool, die op de juiste plek buigt, namelijk bij de bal van de voet. Shoesme kiest hierbij bewust voor een duurdere zool van 100% rubber om zo gegarandeerd te zijn van de beste eigenschappen, zoals flexibiliteit, demping en duurzaamheid.

De buitenzool heeft een verfijnde stootneus en heeft aan alle zijdes ronde vormen. Hierdoor kan een kindje bij het kruipen of zitten gemakkelijk overeind klauteren. Het zorgt er tevens voor dat de schoen wordt beschermd tegen beschadiging.

"20 jaar kennis en ervaring in één schoentje"


Bekijk de Extreme Flex® productpresentatie over de eigenschappen van de flexibele rubberzool:

De orthopedische binnenzool

Niet alleen de loopzool, ook de binnenkant van het Extreme Flex concept is met veel zorg en aandacht door Shoesme ontworpen. Een kindervoet in deze fase heeft nog geen vast bot, maar bestaat uit kraakbeen dat nog niet gevormd is. Daarom heeft Shoesme speciaal voor deze groep een eigen orthopedisch voetbed ontwikkeld, volledig afgestemd op de voetjes van kleine kinderen die leren lopen. 

Aan de voorzijde van de binnenzool zitten dempende blokjes die ervoor zorgen dat de zool op zijn plaats blijft. Aan de binnenzijde van de zool zit lichte ondersteuning van de voetboog, om ervoor te zorgen dat een kindje bij de enkels niet naar binnen gaat staan. Dit voetbed is licht ondersteunend, zorgt voor schokdemping en is licht van gewicht. Als je op het voetbed drukt voel je de zachte demping en tevens de ondersteuning. De lichte hielkom zorgt ervoor dat het voetje mooi op zijn plaats blijft. Vaak wordt een goed voetbed onderschat, maar het is zeer belangrijk voor de goede ontwikkeling van een kindervoet.

De geperforeerde microvezelvoering heeft de eigenschap dat het vocht opneemt en loslaat, ventileert en de voetjes beschermt tegen warmte en kou. Samen met het orthopedische voetbed zorgt de microvezelvoering ervoor dat het schoentje comfortabel zit en de juiste ondersteuning biedt voor de eerste stapjes.

orthopedische zool shoesme extreme babyflex

Bekijk de Extreme Flex® productpresentatie over de eigenschappen van het orthopedische voetbed:

Shoesme BabyFlex collectie 

De Shoesme Extreme Flex babyschoentjes zijn verkrijgbaar in een basismodel in maat 19 t/m 23, uitgevoerd in de kleuren donkerblauw, cognac, bruingroen en grijmetallic. Daarnaast hebben we elk seizoen een nieuwe collectie met leuke dierenprintjes en BabyFlex babybooties. 

Bekijk de hele BabyFlex collectie voor jouw kleintje