Het doel van Shoesme is ervoor zorgen dat baby-en kindervoetjes de juiste ontwikkeling doormaken. Een schoen die goed past draagt hieraan bij door de juiste ondersteuning en bescherming te bieden. Wij merken dat ouders het vaak lastig vinden om de schoenmaat van hun kindjes op te meten en de juiste maat te bestellen. Daarom hebben we een handige stappenplan samengesteld welke je kunt doorlopen wanneer je schoenen voor jouw kleintje gaat bestellen.

Opmeten van de voeten

Meten = weten, dus daar starten we uiteraard mee! De schoenmaat hangt af van hoe lang de voet van je kindje is in centimeters. Wij weten als geen ander hoe lastig het is om de juiste maat te bepalen omdat kindervoetjes ontzettend snel groeien. Gelukkig is dat verleden tijd want het Shoesme Meetsysteem helpt je bij het opmeten van de juiste schoenmaat.

Hoe doe je dat?

Hoe werkt het Shoesme Meetsysteem? Plaats de voet tegen de achterkant van het meetsysteem en schuif het balkje tegen de tenen aan. Meet beide voeten en ga uit van de grootst gemeten maat! Op onze maatadvies pagina, leggen we stap voor stap uit hoe je het systeem gebruikt. Bekijk ook onze handige video!

Opmeten voeten

Maat aflezen

In het midden van het balkje lees je de juiste schoenmaat af. Je hebt dan direct de juiste maat inclusief groeiruimte en net zo'n specialistisch advies als in onze winkels. Shoesme adviseert een schoenmaat inclusief groeiruimte zodat kinderen zo lang mogelijk plezier hebben van nieuwe schoentjes. Zie je twee maten in het vakje bij het opmeten? Bij kinderschoenen rond je altijd af naar boven, dus kies de grootste maat.

Filteren

Wanneer je de juiste maat weet, komt natuurlijk het leukste: kiezen! Onze website bevat veel verschillende filters waardoor jij binnen no-time de schoen hebt gevonden waar je naar op zoek bent. Filter bijvoorbeeld op babyschoenen, peuterschoenen of canvas sneakers. Maar ook op klittenband, hoge schoenen of bijvoorbeeld slippers. Ideaal, want je hebt zo de perfecte schoen gevonden!

Maatadvies per schoen lezen

Shoesme schoenen zijn ontwikkeld voor kindervoeten in de groei. Kindervoeten zijn vaak slank en rank. Hier zijn Shoesme schoenen op afgestemd door de smalle tot normale pasvorm. De Shoesme collectie bevat verschillende eigen ontwikkelde zolen. Hierdoor verschilt de pasvorm per model. Bij iedere schoen vind je een passend maatadvies en meer informatie over de schoen. Bekijk altijd het maatadvies bij de schoen om te weten of je een maatje groter, kleiner of de gemeten maat moet bestellen.

Schoen bestellen

Dan is het zover: bestellen! Kies jouw favoriete Shoesme schoen uit, klik de juiste maat aan en voeg 'm toe aan je winkelmandje. De schoenen goed beschermen? Dan kun je gelijk een beschermingsspray uitkiezen en mee bestellen, wel zo handig!

Voet op de zool plaatsen

Yes, daar zijn ze dan! Je bestelling is binnen, tijd om uit te pakken. Ondanks de nauwkeurige, specialistische meting raden wij altijd aan om bij aankomst van de schoenen, de uitneembare zool er uit te halen. Zet hier het voetje bovenop om te checken of er echt voldoende (ongeveer 1 cm) groeiruimte is.

De juiste schoenmaat!

Is er voldoende ruimte over? Dan heb je de perfecte Shoesme schoen gevonden! Blijf de voetjes van je kindje om de 3 maanden opmeten om onverwachte groeispurten op te merken. Shop hier ons Shoesme Meetsysteem zodat je altijd verzekerd bent van het juiste maatadvies.

Blijf op de hoogte

Wij delen dagelijks de leukste inspiratie, nieuwtjes en tips via onze socials. Op de hoogte blijven? Volg ons dan via Instagram en Facebook. Als eerste op de hoogte zijn van nieuwtjes en ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan onze homepagina.