Smalle kinderschoenen bij Shoesme

Kindervoeten in de groeifase zijn vaak slank en rank. Shoesme schoenen zijn daar perfect op afgestemd. Onze leesten en zolen zijn zodanig opgebouwd en ontwikkeld dat ze passen aan elke smalle tot normale voet, smalle kinderschoenen dus! Maar ieder kind verdient een Shoesme, dus ook voor kinderen met wat vollere voeten hebben wij passende schoentjes. Welke schoen dan geschikt is, hangt af van de sluiting. Dit leggen we in deze blog aan je uit!

Breedtematen minder belangrijk

Vroeger was het vanzelfsprekend om kinderschoenen te verkopen in 6 verschillende breedtematen. Dit systeem is ooit zo opgezet, maar gelukkig is dit verleden tijd. Want wat tegenwoordig veel belangrijker is dan breedtematen, zijn de kwaliteitskenmerken waar baby- en kinderschoenen aan moeten voldoen.

Belangrijke kwaliteitskenmerken om op te letten

Baby- en kinderschoenen moeten aan een aantal belangrijke kwaliteitskenmerken voldoen. Een waar wij veel waarde aan hechten: flexibele zolen. Een flexibele zool zorgt voor een goede afwikkeling van de voet en voor voldoende grip. Daarnaast hebben alle Shoesme schoenen een 'slot' op de hiel. Dit betekent een goede hielversteviging. Zelfs onze babyschoenen hebben een lichte, soepele hielversteviging. Dit zorgt ervoor dat de schoenen goed aansluiten, de schoen niet slipt tijdens het lopen en het zorgt voor een goede houding. Shoesme schoenen hebben een chroomvrije voering. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de kindervoetjes! Al onze schoenen hebben een uitneembare zool en bij iedere schoen is er voldoende ruimte voor een extra voetbed.

Eigen leesten en zolen

Shoesme heeft eigen leesten en zolen ontwikkeld. Dit hebben we gedaan omdat de meeste leesten en zolen op de markt te breed zijn. Onze leesten zijn volledig afgestemd op een kindervoet, slank en rank met voldoende teensprong om de afwikkeling te bevorderen. Shoesme leesten zijn bijna identiek aan de hiel van een kindervoet, waardoor er een erg goed slot op de schoen zit, dit voorkomt dat de voet uit de schoen slipt tijdens het lopen omdat de schoen goed aansluit bij de hiel. Voor elke fase van het kind hebben wij andere concepten en hierbij kijken wij iedere keer opnieuw of de pasvorm bij de fase van het kind past.

Fase 1: de eerste stapjes
Fase 2: zelfstandig lopen
Fase 3: spelen, rennen, ravotten

Shoesme eigen leesten en zolen Shoesme eigen leesten en zolen

Derby sluiting bij vollere voet of hoge wreef

Shoesme schoenen hebben verschillende sluitingen. Van elastische veters tot aan klittenband. Onze veterschoenen hebben twee verschillende sluitingen. Een derby sluiting en een rijg sluiting. Beide zijn geschikt voor een smalle tot medium voet, maar heeft jouw kindje een wat vollere voet of een hoge wreef? Dan adviseren wij een derby sluiting te nemen. Dit is een sluiting waarbij de schoen helemaal geopend kan worden om de instap gemakkelijk te maken (linker foto). Een rijg sluiting is dicht, waardoor de schoen wat lastiger kan openen, deze is dus minder geschikt voor een vollere voet, maar uitermate geschikt voor een hele smalle voet (rechter foto).

Shoesme derby sluiting Derby sluiting open Shoesme rijg sluiting

Heb ik de juiste breedte?

Een gouden tip om te bekijken of je de juiste breedte te pakken hebt: je moet je vinger recht op de sluiting kunnen leggen, zoals hieronder afgebeeld. Is de sluiting te strak aangetrokken en past je vinger er niet tussen? Dan is de schoen te breed. Staat de sluiting erg ver van elkaar? Dan is de schoen te smal. Bij iedere schoen op de website vind je een passend maatadvies en meer informatie over de schoen. Bekijk altijd het maatadvies bij de schoen om te weten of je een maatje groter, kleiner of de gemeten maat moet bestellen.

Persoonlijk advies

Ontvang je liever persoonlijk advies? Bel dan met onze klantenservice of ga langs bij een van onze brandstores, de Shoesme experts adviseren je graag!

Populaire smalle kinderschoenen