Wat doet een peuter van bijna drie jaar? Juist ja, heel veel spelen en rennen. In deze review testen we of de sneakers van Shoesme hier geschikt voor zijn. De schoenen die mijn zoontje draagt zijn Shoesme sneakers. Hij gaat regelmatig met zijn loopfiets met ons op pad. Een lekkere wandeling maken of boodschappen doen.

Mijn zoontje vindt zijn nieuwe bruine leren sneakers fantastisch. Ze zitten voor hem heel fijn, maar hij vindt vooral de onderkanten heel erg gaaf. Er staan namelijk tekens in verschillende kleuren onder zijn schoenen. Als hij op zijn knietjes zit of op een stoel en je kunt zijn voetzolen zien, dan merk je dat er ook altijd op gereageerd wordt door andere kinderen en volwassenen. Een echte eyecatcher.

sneakers-shoesmeshoesme-sneakers-2

Veterstrikdiploma

Voor mij zijn het niet alleen de onderkanten van de schoenen die mooi zijn, hoor. Ik vind zo sowieso erg mooi. Ik vind veterschoenen altijd erg leuk staan bij mijn zoontje, vooral in de winter. Een blauwe spijkerbroek, bruine schoenen en een dikke capuchontrui. Toch is het niet ideaal om veterschoenen te hebben als je kinderen niet zelf kunnen strikken. Ook op het kinderdagverblijf zijn ze daar vast niet heel blij mee. Dat de sneakers van Shoesme veters hebben, maar met een ritssluiting en klittenband openen en sluiten is dus de perfecte combinatie. Mijn zoontje trekt ze zelfs al zelf aan en uit. Natuurlijk, vaak nog wel met een klein beetje hulp bij de ritssluiting.

De schoenen zijn heel soepel. Het leer is zacht en vooral de binnenkant is heel fijn. Het leer is zo zacht dat het echt kussentjes zijn om de voeten van mijn zoontje. Nu hij bijna drie jaar is en goed praat geeft hij zelf ook duidelijk aan wat wel of niet goed zit. Een tijdje terug had ik zijn sok niet goed aangetrokken voordat hij zijn schoen aan had. Toen zei hij dit ook meteen tegen mij en kon ik het rechttrekken. Hij vertelt mij ook dat deze schoenen zo fijn zitten.

shoesme-sneakers-3

Bij ons gaat het naar buiten gaan altijd op dezelfde manier. Mijn zoontje gaat op de trap zitten. Krijgt zijn schoenen aan getrokken en daarna zijn jas. De trap zit naast de voordeur, dus we kunnen zo naar buiten. Als we hem zijn schoenen aantrekken zegt hij al: “ja, schoenen zitten goed” en dan kunnen we de deur uit!

Stevig in je schoenen staan

Dat de schoenen van stevig materiaal zijn is erg prettig. Onze peuter is nogal enthousiast en ondernemend. Hij gaat graag met zijn loopfiets over drempels heen en sleept dan met de neuzen van zijn schoenen over de grond. Stoot ook nog regelmatig ergens tegenaan, maar zijn voetjes zijn beschermd en de schoenen gaan zeker een seizoen mee. Als het niet zulke stevige schoenen zouden zijn dan zou je ze na twee keer dragen waarschijnlijk al niet meer aankunnen. Wat hij ook wel kan doen is in plassen springen, dat vinden die kleintjes sowieso geweldig. Bij thuiskomst gaat er een prop van kranten in zijn schoenen en een paar uur later zijn de schoenen weer helemaal droog. We zetten ze dus niet voor de verwarming, want volgens mij is dat niet goed voor leer. De krant trekt al het vocht uit de schoen en daarna kunnen ze weer aan!

De sneakers die hij heeft gaan van maat 24 t/m 41 en kosten € 109,95 per paar. Ze zijn verkrijgbaar in blauw en bruin.

Kim is mama van een zoon (jan '14) en een dochter (okt '15) en blogt op haar eigen blog whats on mama's mind over haar favoriete webshops, producten, fashion, uitjes en nog veel meer. Als 'Shoesme Ambassadeur' zie je Kim hier vaker terugkomen met leuke artikelen over haar ervaring met Shoesme schoenen.