Mathilde heeft zelf geen baby of dreumesvoetjes meer in huis, daarom liet ze de babysloffen van Shoesme door Dayenne en haar kleine Sofie testen!

Sofie en ik mochten de BABY-PROOF® Soft babysloffen van Shoesme proberen en eens even onder het vergrootglas houden. Er zijn heel veel baby slofjes op de markt, dat had ik al gemerkt. Welke is dan het fijnst, best zittend en ook nog eens leuk voor het oog?

Waar ik hiervoor uiteraard al babyslofjes heb gebruikt, was ik nu erg benieuwd naar deze slofjes En na mijn review kan ik je zeggen: ik ben overtuigd! Waarom? Ze blijven gewoon zitten als Sofie er aan trekt! En dàt… Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Zo zijn we eerder al eens de helft van een paar sloffen kwijt geraakt in de Appie, liggen hier thuis al drie slofjes waarvan we de vierde niet meer kunnen vinden – vast ergens in huis uitgeschopt, maar waar? – en heb ik een tweetal paar sloffen staan die na één behendige trek beweging van Sofie al van haar o zo schattige voetjes af glijden. Niet heel handig in de aankomende koudere dagen.

Naast dat punt – voor mij wel een van de belangrijkste – is er ook nog het punt dat ze anti-slip zijn. Sofie glijd er niet mee uit. Ook wel zo belangrijk als je baby net leert kruipen en zich al omhoog wil duwen met haar beentjes, met haar voetjes als afzetmechanisme. Het is onwijs leuk om te zien hoe ze van alles probeert, maar met een paar sokken – ook al zitten er nopjes op – is het sneu om te zien dat ze telkens maar weer uitglijdt en weer opnieuw moet beginnen. Dat is nu met deze slofjes verleden tijd en kan ik me op gaan maken voor nog minder tijd om onoplettend te zijn, haha!

[gallery ids="264,265,263"]

Nooit meer koude voetjes en beentjes

Op zaterdagochtend – onchristelijk vroeg, maar dat terzijde – gaan wij met Sofie altijd babyzwemmen. Inclusief stukje wandelen in het buitenlucht, wil dat nog weleens gepaard gaan met koude beentjes. Want wie ziet het nou zitten om na het aankleden van een klam babylijfje, ook nog eens twee sokken over elkaar aan te moeten trekken zodat haar wiebel beentjes warm blijven? Ik niet, dat kan ik je wel vertellen! Daarom zijn deze slofjes ook al zo fijn; er zit een gebreide sok aan vast. Hoe slim! Deze kan tot in haar knieholte en maakt zo dat haar beentjes lekker warm blijven tijdens wandelingen op de arm, ritjes in de maxicosi - waar ze ook nog eens blijven zitten met al dat getrappel – en wandelingen in de kinderwagen.

Het vergt even wat oefening om ze aan te krijgen, maar ik heb het nu door. Dus bij deze mijn tip (zodat jullie er wat minder lang over hoeven te doen, hihi); stroop het sokje helemaal naar beneden tot je bij het slofje zelf komt, maak hem zo wijd mogelijk en schuif dan haar voetje in het slofje. Met het handige lusje aan de achterzijde kun je ze dan omhoog trekken en daarna het sokje over rest van het beentje heen trekken voor de nodige warmte.

babyslofjes-baby-proofr-soft-3_21

Ze kosten wel wat meer, maar deze slofjes zijn elke cent waard! Je koopt deze BABY-PROOF® Soft babysloffen voor €39,95 en ze komen in een onwijs leuke èn handige cadeauverpakking (want er zit een meetinstructie voor de babyvoetjes in. Zo kun je makkelijk de voetjes meten voor het volgende paar babysloffen/schoenen!). Ze komen in zeven verschillende kleuren, dus voor ieder wat wils!


Mathilde is mama van Julie (6 jaar) en James (3 jaar).  Haar kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven haar een hoop schrijfinspiratie. www.coffeeandkids.nl is haar persoonlijke mama lifestyle blog vol met eerlijke ervaringen over het mama zijn, peuterpraat en kleuterdrama's. Andere favoriete rubrieken op de blog zijn: kinderkamerbinnenkijkers, DIY, een lekker recept, (kids)fashion en kidsproof hotpots. Coffee and Kids is Shoesme-ambassadeur en zal regelmatig een blog schrijven op Shoesme-blog.