Kim test Shoesme BABY-PROOF® smart laarsjes samen met haar dochtertje van 1. Ben je benieuwd wat ze van deze eerste stapschoentjes vinden?

What's on mama's mind Shoesme babyproofMijn zoontje wordt al bijna drie jaar. Dat betekent dat het alweer twee jaar geleden is dat hij zijn eerste stapjes zette. Op zijn eerste verjaardag liep hij los en toen hij eenmaal los ging, is hij ook niet meer gestopt.

Al gauw vond hij het zelfs tijd (ondanks het koude winterweer) om eropuit te trekken, naar buiten. Daar had je wel goede stevige schoenen voor nodig. Die zachte slofjes worden buiten met guur weer natuurlijk helemaal smerig. Het werd tijd voor echte schoenen.

Ook toen was ik al op de hoogte van het belang van goed schoeisel voor kinderen. Met name in die eerste fase van het leren lopen. Het goed kunnen afrollen van de voet is erg belangrijk. Binnen is het daarom zelfs beter om zo min mogelijk schoenen aan te trekken, of enkel schoenen met heel zachte zooltjes. Voor buiten zijn er ook speciale flexzolen. Die zorgen dat deze ontwikkeling van de kleintjes en de schoen goed op elkaar afgestemd zijn. Ik kwam twee jaar geleden voor het eerst in contact met het merk Shoesme.

Eerste schoenen kopen

Mijn zoontje was het natuurlijk totaal niet gewend om iets meer dan een slofje aan zijn voet te hebben. Het schoenen passen herinner ik mij nog goed. Alsof hij bakstenen aan zijn enkels heeft hangen stapt hij voorzichtig maar met reusachtige stappen, met zijn knieën omhoog, door de winkel. De schoenen zijn echter juist licht in verhouding met veel andere schoenen, maar ja wel zwaarder dan een slofje. En ook wel gek, toch, schoenen aan je voeten?

Dat werd thuis, op de zachte vloer, oefenen. Hij was gauw gewend. Ik was erg enthousiast over de pasvorm en de prettig en makkelijk aan te trekken, maar toch ook zeker goed uitziende schoen.

Kleine zus

Inmiddels is mijn dochtertje ook al weer één jaar geworden. Hoewel ze al een aantal stapjes los heeft gezet is ze nog niet zo ondernemend als dat haar broer destijds was.

Ze houdt het nog het liefst op kruipen. Toch heeft ze ook al zo'n mooi paar met flexibele zolen van Shoesme; BABY-PROOF® Smart laarsjes. De laarsjes zijn ontzettend schattig, maar ze zitten ook heel goed. Door de zachte en flexibele zool hoef ik mij geen zorgen te maken over haar voetjes.

De laarsjes hebben een heel hoog "ahhhh, wat schattig"-gehalte merk ik. Altijd als ze de laarsjes aan heeft hoor ik dit geluid. Ik ben het daar ook helemaal mee eens. Mijn dochtertje is nog heel klein (tja, net 1 jaar) en de schoentjes in maatje 20 zijn dus ook heel klein. Mini laarsjes, aan mini beentjes, met een schattig mini rokje erop. Dat is het succes voor schattigheid. De laarsjes zijn zelf ook prachtig afgewerkt. Je ziet dat het kwalitatief goed schoenen zijn, maar ook met zorg gemaakt en gecontroleerd. Ik kan mijn dochtertje zorgeloos laten rondstappen op deze laarsjes.

Sloffen

Binnen loopt ze vooral op haar blote voeten of op haar Shoesme BABY-PROOF® Soft babysloffen. Wel doe ik de laarsjes aan op de fiets of wanneer ze in de kinderwagen zit. Lekker warm en extra leuk.

What's on mama's mind babysloffen

De laarsjes voor de eerste stapjes zijn de blauwe Shoesme baby proof® laarsjes.


Kim is mama van een zoon (jan '14) en een dochter (okt '15) en blogt op haar eigen blog whats on mama's mind over haar favoriete webshops, producten, fashion, uitjes en nog veel meer. Als 'Shoesme Ambassadeur' zie je Kim hier vaker terugkomen met leuke artikelen over haar ervaring met Shoesme schoenen.