Ponyhair baby- en kinderschoenen die je direct wil hebben

Ponyhair, je ziet het al een aantal jaar in het straatbeeld, maar dit seizoen kun je er echt niet meer omheen. In combinatie met dierenprints zie je ponyhair schoenen meer en meer, zowel voor volwassenen als voor kinderen. In deze blog lees je alles over dit hippe harige materiaal en de toepassing op Shoesme baby- en kinderschoenen.

Trendy ponyhair schoenen voor baby's en kinderen

Shoesme heeft al enkele seizoenen schoenen met ponyhair in de collectie. We kunnen je alvast verklappen, deze trendy harige schoenen gaan we nog wel een tijdje zien. Schoenen met ponyhair zijn leuk zowel in de zomer als in de winter. Je vindt bij Shoesme schoenen die volledig zijn uitgevoerd in ponyhair met een hippe dierenprint zoals de luipaardprint of de zebraprint. Op een aantal modellen is het ponyhair wat minder dominant aanwezig. Hierbij is bijvoorbeeld alleen de tong, hiel of een bandje uitgevoerd in ponyhair.

Ponyhair is niet gemaakt van pony's

Geen zorgen voor liefhebbers van paarden en pony's. Deze hippe harige schoenen zijn niet echt van ponyhaar gemaakt. Het materiaal komt, net als andere leren producten, van de koe. De haren zijn tijdens het looiproces blijven zitten en daarna in een trendy animalprint of kleur gespoten. De reden dat het ponyhair wordt genoemd is omdat het net zo aaibaar en zacht is als ponyhaar.

Shoesme babyschoenen ponyhair

Ponyhair is kwetsbaar!

Ponyhair is super leuk en trendy, maar helaas ook een stuk kwetsbaarder dan leer. Houd er rekening mee dat de haartjes in het gebruik kunnen uitvallen. In geval van kruipen zullen de haartjes, met name op de neuzen, afschuren en deze schade is onherstelbaar. We raden je aan om hier bewust mee om te gaan en de schoentjes uit te trekken als je dreumes veel kruipt en op de grond zit of speelt. Ook als je kind buiten gaat spelen, gaat voetballen of in de zandbak gaat spelen kun je je wildebras beter even andere schoenen aan (laten) trekken. De slijtage van het ponyhair is inherent aan het gebruik van kinderschoenen en hierop kunnen wij dan ook geen garantie geven.

Pony hair

 

Zie je ponyhair om deze reden toch niet zitten voor jouw kids? Kies dan voor een hippe luipaardprint op leer, zonder haartjes. Bekijk hier alle kinderschoenen met luipaardprint.