Als ouder weet je hoe snel kinderschoenen vuil kunnen worden. Van een middag spelen in de modder tot een onverwachte sprong in een plas water, de schoenen van je kleintje krijgen heel wat te verduren. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je je afvraagt of je die vieze schoenen gewoon in de wasmachine kunt gooien voor een snelle en effectieve reiniging. In deze blog duiken we in de wereld van kinderschoenen en hun onderhoud, zodat jij weet welke schoenen je veilig kunt wassen en hoe je de rest het beste schoon houdt.

Welke kinderschoenen kunnen in de wasmachine?

Laten we beginnen met goed nieuws: ja, er zijn kinderschoenen die je in de wasmachine kunt doen. Canvas schoenen staan bekend op hun wasmachine-vriendelijkheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor drukke ouders. Hier is een eenvoudig stappenplan om je canvas kinderschoenen schoon te maken:

  1. Voorbereiding: verwijder vuil met een zachte borstel, haal de veters én de losse binnenzooltjes eruit.
  2. Bescherming: plaats de schoenen in een waszak om ze te beschermen tijdens het wassen.
  3. Instellingen: kies voor een zachte wascyclus om beschadiging of krimpen te voorkomen.
  4. Wasmiddel: gebruik een mild wasmiddel en vermijd bleekmiddelen.
  5. Drogen: laat de schoenen natuurlijk drogen, ver weg van een verwarming.

Kinderschoenen in de wasmachine?

Materialen die de wasmachine liever vermijden

Nu we weten dat canvas kinderschoenen prima een wasbeurt kunnen overleven, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan materialen die je beter niet in de wasmachine kunt doen. Leer, microleer en mesh materialen vragen om een zachtere aanpak. Deze materialen kunnen in de wasmachine beschadigen of hun vorm verliezen. Gelukkig bieden wij een scala aan onderhoudsproducten speciaal ontworpen voor deze materialen. Door deze producten te gebruiken, kun je de levensduur van de schoenen aanzienlijk verlengen en ze er als nieuw uit laten zien. Bekijk de selectie onderhoudsproducten voor de beste verzorging van je kinderschoenen hier.

Tabel welke schoenen kunnen in de wasmachine?

* Het is hierbij wel belangrijk om eerder genoemde stappen goed te doorlopen
** Voor deze schoenen kies je idealiter één van onze onderhoudsproducten

Het droogproces

Na het wassen of schoonmaken van de schoenen, is het essentieel om ze goed te laten drogen. Vermijd het gebruik van een droger of het plaatsen van schoenen bij een verwarming. Deze methoden kunnen de schoenen beschadigen, laten krimpen en zelfs hun pasvorm veranderen. De beste manier is om ze aan de lucht te laten drogen op een goed geventileerde plek, maar niet direct in de zon. Dit zorgt ervoor dat de schoenen geleidelijk drogen zonder risico op schade.

Schoenen in de wasmachine

Op zoek naar canvas sneakers?

Voor ouders die op zoek zijn naar kinderschoenen die in de wasmachine kunnen, hebben wij een ruim aanbod. Onze Go Banana's collectie bestaat volledig uit canvas sneakers, perfect voor allerlei avonturen. Met verschillende kleuren en designs is er voor elk kind wat wils. Ontdek de collectie hier en vind de perfecte match voor jouw kind.

Bescherm kinderschoenen vooraf

Een slimme manier om de levensduur van canvas sneakers (en andere materialen) te verlengen, is door ze te beschermen voordat ze voor het eerst gedragen worden. Een beschermingsspray kan wonderen doen door een water- en vuilafstotende laag aan te brengen. Dit maakt het veel eenvoudiger om de schoenen schoon te houden en zorgt ervoor dat ze langer mooi blijven.

Canvas sneakers

Onbezorgd spelen

Kinderen laten spelen, zonder zorgen over vuile schoenen, is mogelijk met de juiste kennis over schoenverzorging. Of je nu kiest voor wasmachine-vriendelijke canvas sneakers of voor materialen die een speciale behandeling vereisen, wij hebben alles wat je nodig hebt om de schoenen van je kinderen in topconditie te houden. Vergeet niet de juiste producten te gebruiken en laat schoenen natuurlijk drogen voor het beste resultaat. Heb je graag hulp bij het uitkiezen van de juiste onderhoudsproducten of schoenen? Bel dan met onze klantenservice of bezoek een Shoesme Brandstore voor advies van onze experts!