Sneakers, ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Voorjaar, zomer, najaar of winter, sneakers blijven in ieder seizoen favoriet zowel bij ouders als kinderen. Super leuk als je zoon dezelfde sneakers in mini-uitvoering draagt als papa of als je kunt twinnen in dezelfde gympjes met je kleine meisje. Maar bij het uitkiezen van kindersneakers is het niet alleen belangrijk dat sneakers er leuk, hip of schattig uitzien, nog veel belangrijker is de ondersteuning en bescherming die de sneakers bieden aan baby- en kindervoeten in de groei. In deze blog nemen we je mee in de wereld van kindersneakers en leggen we je uit waarom Shoesme kindersneakers super geschikt zijn voor baby- en kindervoeten die nog volop in ontwikkeling zijn en groeien.

Kindersneakers speciaal voor kleine maten

Shoesme is een specialist in kleine schoenmaten. Bij alle schoenen die Shoesme ontwerpt staan de kwaliteit, pasvorm, flexibiliteit van de zool en de ondersteuning die de schoen biedt voorop. Alle Shoesme sneakers zijn ontwikkeld voor een specifieke doelgroep en tot in detail afgestemd op de ontwikkelingsfase van deze doelgroep. Zo beschikken Shoesme sneakers voor baby's die net hun eerste stapjes zetten over andere eigenschappen dan Shoesme sneakers voor jongens uit groep 6 die lopen, rennen, spelen en klauteren. Daarom zijn Shoesme babysneakers niet verkrijgbaar in maat 28 en vind je bij ons geen stevige jongenssneakers in maat 19. Voor iedere fase én iedere smaak heeft Shoesme de perfecte sneakers ontworpen.

[caption id="attachment_1952" align="aligncenter" width="625"]Shoesme sneaker met orthopedisch voetbed Shoesme kindersneaker met uitneembaar orthopedisch voetbed[/caption]

Sneakers voor kinderen - wat is belangrijk?

Niet alleen de maat, maar ook het juiste type schoen is enorm belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van de voeten van kinderen. Iedere schoen moet voldoende ondersteuning bieden, dus ook een sneaker. Sneakers kunnen absoluut gezond zijn voor jonge kinderen, mits ze aan de volgende eigenschappen voldoen:

  • Stevigheid en flexibiliteit zool -  Een goede sneaker is stevig, maar heeft tegelijkertijd een flexibele zool die buigt op de juiste plaats, namelijk bij de bal van de voet. Het midden van de schoen is stevig en de voorvoet is soepeler, waardoor een goede sneaker buigt bij de voorvoet als je hem probeert dubbel te vouwen. Ligt het buigpunt in het midden, dan is de sneaker hier niet stevig genoeg. Buigt de zool helemaal niet of alleen met veel moeite, dan raden wij deze sneakers af voor kinderen. Door een te stugge zool kunnen kinderen hun voeten niet goed afwikkelen en buigen. Dit belemmert het leren lopen, de gezonde ontwikkeling van de voet en zorgt voor onnodige valpartijen. Een zool van rubber met een profiel is erg flexibel, slijtvast en zorgt voor anti-slip. [caption id="attachment_1572" align="aligncenter" width="625"]Kindersneakers met rubberneus Shoesme kindersneaker met stevige rubberneus kan tegen een extra stootje[/caption]
  • Materiaal -  Een natuurlijk en ademend materiaal zoals leder of micro-leder neemt vocht op en ventileert, waardoor zweetvoeten worden voorkomen.
  • Ondersteuning door contrefort en voorgevormd (orthopedisch) voetbed - Door een stevig hielstuk hebben de voeten een goede stand en wordt voorkomen dat de voetjes naar binnen zakken. Zonder hielstuk kunnen kinderen letterlijk naast de sneakers gaan lopen. Een voorgevormd voetbed ondersteunt de voeten nog eens extra bij de voetboog en hiel. De hielkom zorgt ervoor dat de voeten goed op de plaats blijven in de sneakers. Een uitneembaar voetbed heeft tegelijkertijd als voordeel dat je het uit de sneakers kan halen om te laten luchten. [caption id="attachment_1954" align="aligncenter" width="625"]Shoesme kindersneaker met orthopedisch voetbed voor de beste ondersteuning Shoesme kindersneaker met orthopedisch voetbed voor de beste ondersteuning[/caption]
  • Hoge of lage sneaker - Een hoger model biedt meer ondersteuning bij de enkel dan een lage sneaker. Heb je een actieve kleuter of peuter rondlopen, dan is een hoge sneaker met hoge sluiting een aanrader, want deze sneakers ondersteunen de enkels nog net iets meer dan een lage sneaker.
  • Veters of klittenband - De meeste hoge Shoesme sneakers met veters hebben ook een handige ritssluiting. Hierdoor trekt je kleintje de schoenen eenvoudig zelf aan en uit. Een ander voordeel van deze combinatie is dat je de sneaker door de vetersluiting goed aan kunt trekken en op de voet aan kunt laten sluiten. Een sneaker met vetersluiting is daardoor zeer geschikt voor voetjes met een lage wreef, maar ook met een hoge wreef. [caption id="attachment_1571" align="aligncenter" width="625"]Kindersneakers met ritsstopper Shoesme hoge kindersneaker met ritsstopper voorkomt afzakkende ritsen[/caption]

Babysneakers en kindersneakers van Shoesme

Ben je op zoek naar sneakers voor je zoon of dochter? Ga dan niet alleen op het uiterlijk af, maar vraag je ook af of de sneakers aan de eisen voldoen die aan een goede kinderschoen worden gesteld. Juist omdat Shoesme sneakers ontwikkelt voor verschillende fases is het aanbod kindersneakers van Shoesme enorm. We lichten een aantal modellen voor verschillende doelgroepen uit:

Babysneakers voor de eerste stapjes in maat 18 t/m 22

[gallery ids="1528,1942,1531"]

Extreme Flex sneakers voor de eerste lopertjes in maat 19 t/m 26

[gallery ids="1533,1535,1950"]

RunFlex sneakers voor peuters en kleuters in maat 20 t/m 30

[gallery ids="1948,1947,1946"]

Sneakers met rubberneus en ritssluiting maat 26 t/m 35

[gallery ids="1540,1939,1940"]

Sneakers met orthopedisch voetbed en klittenbandsluiting in maat 26 t/m 35

[gallery link="none" ids="1541,1943,1543" orderby="rand"]

Hoge sneakers met klittenbandsluiting maat 26 t/m 35

[gallery ids="1544,1545,1546"]

Meidensneakers met veters en ritssluiting maat 26 t/m 35

[gallery ids="1547,1945,1548"]

3. 2. 1. Go sneaker shopping!

Kies jij voor een paar Shoesme kindersneakers van premium kwaliteit? Bekijk hier alle Shoesme sneakers voor meisjes of bekijk alle jongenssneakers hieronder:

{{block type="catalog/product_list" category_id="16" template="catalog/product/list_wordpress.phtml" }}