Shoesme hecht enorm veel waarde aan een optimale ontwikkeling van de baby- en kindervoetjes. Schoenen en sokken die goed passen, dragen hier aan bij door de juiste ondersteuning en bescherming te bieden. Uit onderzoek (bron: BlitzResults) is gebleken dat 65% van de kinderen op de verkeerde schoenmaat rondloopt. Dit zijn enorm veel kinderen. Dit zien wij graag anders en daarom geven we je graag uitleg over het belang van het opmeten van de voeten.

Gevolg van de verkeerde schoenmaat

Te kleine schoenen kunnen leiden tot pijnlijke voeten, blaren en ingegroeide teennagels. Te grote schoenen zorgen er dan weer voor dat kinderen struikelen of gaan schuiven in de schoen. Het is zelfs zo dat 50% van alle voetproblemen op latere leeftijd veroorzaakt worden door het langdurig dragen van de verkeerde schoenmaat.

Shoesme Meetsysteem

De juiste schoenmaat is van groot belang

De juiste schoenmaat is onwijs belangrijk voor een optimale ontwikkeling van de baby- en kindervoetjes. De belangrijkste eisen die aan kinderschoenen worden gesteld zijn dan ook een goede pasvorm, flexibiliteit en ondersteuning. De schoenen moeten voldoende lang, breed en hoog zijn, zodat voeten vrij kunnen buigen en bewegen. Te kleine en te strakke schoenen (en sokken!) zorgen ervoor dat de voetspieren geen ruimte hebben om te bewegen.

Verkeerd opmeten

Wat blijkt nou vaak: ouders meten de schoenmaat van hun kindje op de verkeerde manier op of weten simpelweg niet hoe ze dit moeten doen. Veel voorkomende trucjes zijn bijvoorbeeld:

  • De schoenzool tegen de voet houden. Dit geeft een vertekend beeld omdat de lengte van de binnenkant van de schoen, kleiner is dan de lengte van de schoenzool.
  • Duim op de neus van de schoen drukken. Dit lijkt een goede manier om te checken of er nog ruimte over is. De praktijk leert dat kindjes vaak uit reflex hun tenen intrekken.
  • Kijken of er nog een vinger ruimte is achter de hiel. Helaas blijkt hieruit weer dat kinderen hun voeten vaak naar voren schuiven bij een 'hieltest' waardoor de schoen lijkt te passen.

Shoesme Meetsysteem

Meet regelmatig

Het is belangrijk om regelmatig (1x in de 3 maanden) de schoenmaat van jouw kindje te controleren. Kinderen groeien snel en hun voeten groeien mee. Wij weten als geen ander hoe lastig het is om de juiste maat bij je kleintje te bepalen. Gelukkig is dat verleden tijd want met het Shoesme Meetsysteem, meet je eenvoudig thuis de juiste schoenmaat inclusief groeiruimte.

Hoe werkt het systeem?

Plaats de voet tegen de achterkant van het meetsysteem en schuif het balkje tegen de tenen aan. Je kan dan in het midden van het balkje de juiste maat aflezen. Je hebt dan direct het maatadvies, inclusief groeiruimte. Heb je hulp nodig bij het meten of wil je graag maatadvies? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een van onze Shoesme Brandstores.

Shoesme Meetsysteem