We krijgen regelmatig de vraag van onze klanten, of onze kinderschoenen duurzaam zijn. Met trots kunnen we deze vraag met ‘’Ja!’’ beantwoorden. Het is een belangrijk speerpunt in onze kernwaarden.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor de kleding en schoenen die we dragen. In de afgelopen 20 jaar heeft Shoesme altijd aandacht gehad voor de wereld om haar heen, maar natuurlijk kijken we ook naar de toekomst. Daarom hechten we als Shoesme waarde aan duurzaamheid. Dit betekent dat wij ons ook bezighouden met hoe we de wereld een stukje mooier kunnen maken met niet alleen baby- en kinderschoenen, maar ook met een positieve bijdrage aan het milieu en de maatschappij. Hieronder vier voorbeelden hoe wij deze belofte nakomen.

Go Banana's duurzame sneaker

Go Banana’s: sneakers van duurzame en recyclebare materialen

Naast onze leren schoenen hebben we schoenen die worden gemaakt met oog voor het milieu. Zo zijn de sneakers van ons nieuw merk Go Banana’s gemaakt van recyclebare materialen. Naast coole Go Banana's sneakers vinden kids ook een groeipapiertje in de doos. Dit groeipapier wordt gemaakt van gerecycled materiaal en bevat zaadjes die gaan groeien zodra ze in aarde worden gestopt. Leuk, leerzaam en duurzaam!

Sponsor van Justdiggit voor een groenere toekomst

Shoesme is ook trotse sponsor van Justdiggit. Als Shoesme vinden we het belangrijk om de aarde te vergroenen en te verkoelen. Justdiggit maakt samen met boeren in Afrika droog land weer groen. Het resultaat? Meer water- en voedselzekerheid voor mens en dier. Meer biodiversiteit en een positieve impact op het lokale en regionale klimaat. Voor een groenere toekomst, vooral voor onze kinderen!

Duurzame verzending: dozen van gerecycled papier en inkt op waterbasis

Naast het ontwerp- en productieproces en het ondersteunen van duurzame initiatieven, pogen we ook continu om onze verzending zo duurzaam mogelijk in te richten.

De rode verzenddozen van Shoesme zijn geproduceerd volgens het FSC keurmerk, wat betekent dat er enkel papier wordt gebruikt dat afkomstig is uit goed beheerde bossen. Er wordt op evenwichtige wijze rekening gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Verder zijn alle dozen van Shoesme gemaakt van gerecycled papier en wordt er gebruik gemaakt van inkt op waterbasis.

 

Shoesme is lid van BSCI

Iets wat niet direct met duurzaamheid te maken heeft, maar wat voor ons wel vanzelfsprekend is: recht op arbeid in een veilige werkomgeving. Er zijn landen waar dit niet vanzelfsprekend is en werknemers zelfs geen weet hebben van hun rechten. Daarom is Shoesme lid van BSCI (Business Social Compliance Initiative). Een BSCI keurmerk betekent dat alle producten worden geproduceerd in goede veilige arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en er géén sprake is van dwang- en kinderarbeid. Shoesme garandeert hiermee dat al onze producten eerlijk, veilig en niet door kinderarbeid vervaardigd zijn.

Wat kun je zelf doen?

Vind je als consument het thema duurzaamheid ook zo belangrijk? Dan is er gelukkig veel wat je zelf kan doen. Kiezen voor een leverancier van duurzame kinderschoenen helpt, maar er is meer:

  • Minimaliseer de kans op een retourzending, bijvoorbeeld door eerst maatadvies in te winnen of het handige Shoesme meetsysteem te bestellen.
  • Meerdere producten nodig? Bundel je aankoop en laat meerdere dingen tegelijk komen.
  • Gooi oude kinderschoenen niet zomaar weg, maar lever ze in bij een textielcontainer bij jou in de buurt.

Kijk voor meer handige tips op de website van Milieu Centraal. Heb je een vraag over onze duurzame kinderschoenen of babyschoenen? Neem gerust contact op met één van onze klantenservice medewerkers, ze helpen je graag verder.