Het doel van Shoesme is ervoor zorgen dat babyvoetjes de juiste ontwikkeling doormaken. De juiste schoenmaat voor je baby is hierbij essentieel. Te kleine sokken of schoenen kunnen leiden tot pijnlijke voeten, blaren en ingegroeide teennagels. Te grote schoenen zorgen er dan weer voor dat kinderen struikelen of schuiven in de schoen. Daarnaast bestaan babyvoetjes voornamelijk uit kraakbeen en worden botstructuren pas in het eerste jaar echt gevormd. Hierdoor zijn de voetjes nog zacht, buigzaam en is de vorming en groei gemakkelijk te beïnvloeden.

Stappenplan voor het bepalen van schoenmaat baby

Als Shoesme weten we als geen ander hoe lastig het is om de juiste maat bij je kleintje te bepalen omdat kindervoetjes ontzettend snel groeien. Vind jij het ook lastig om de juiste schoenmaat in centimeters te berekenen, inclusief een maat groeiruimte? Dat is verleden tijd met ons Shoesme Meetsysteem! Om de schoenmaat van je baby te bepalen adviseren we de voetjes te meten met ons meetsysteem. Ons systeem meet automatisch met groeiruimte, zo weet je zeker dat sokken, slofjes en schoenen goed zullen passen.

Shoesme Meetsysteem

Hoe werkt het Shoesme meetsysteem?

Het meetsysteem werkt heel gemakkelijk en leggen we je in een aantal stappen uit via de video:

Schoenmaat baby meten

Baby- en kindervoeten kunnen in een korte periode heel snel groeien. Wij adviseren daarom eens in de 3 maanden de voetjes te meten om zo een groeispurt op te merken. Wil je maatadvies zonder het Shoesme Meetsysteem? Dat kan met de volgende stappen:

Stappenplan schoenmaat baby meten

Zet beide blote voeten staand op een stuk papier. Zorg ervoor dat je kindje goed rechtop staat. Teken de voetomtrek.

Stappenplan schoenmaat baby meten

Meet de afstand van de hiel tot het puntje van de grote teen, dit is de voetlengte in centimeters. Ga altijd uit van de langste voet.

Stappenplan schoenmaat baby meten

Kijk vervolgens in de maattabel welke maat er bij de gemeten voetlengte hoort.

Maattabel schoenmaat baby

In onderstaande maattabel kun je een schatting maken van de schoenmaat van jouw baby wanneer je de afstand van hiel tot het puntje van de grote teen hebt opgemeten.

Maattabel babyschoenen

Babyschoenen kopen?

Ben je op zoek naar het perfecte eerste schoentje voor jouw baby? Dan zit je bij onze BABY-PROOF Smart collectie zeker goed. Deze collectie bestaat al zolang als het merk Shoesme zelf. Hier zijn we ooit mee gestart, groot mee geworden en ontelbare baby's hebben op deze collectie leren stappen en lopen. In de loop van de jaren hebben we deze productgroep constant verbeterd. Onze BABY-PROOF Smart collectie is extra bijzonder doordat deze nog volledig, ambachtelijk met de hand wordt gemaakt. Zonder het vakmanschap van deze kleine fabriek in Portugal, zouden we deze collectie niet kunnen produceren. Het is erg zeldzaam dat deze unieke fabriekjes nog bestaan en wij als Shoesme zijn dan ook erg trots dat onze collectie hier geproduceerd wordt. Shop online of ga langs bij een van onze Shoesme Brandstores. Onze Shoesme experts hebben ruime ervaring op het gebied van baby- en kinderschoenen, meten altijd vrijblijvend de voetjes op, weten alles over onze schoenen en helpen je graag bij het uitkiezen van de beste schoentjes voor jouw kleintje.

Veel gestelde vragen

Wanneer is het tijd voor een eerste babyschoentje?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen in welke fase je baby zich bevindt. Als een kindje nog niet stapt is het niet noodzakelijk om babyschoenen aan te schaffen. Zodra de eerste stapjes binnenshuis gaan plaatsvinden, bijvoorbeeld aan de hand of langs meubels, is het goed om baby's te latenlopen op blote voeten. Dit zodat de voeten en spieren op een natuurlijke manier kunnen groeien en kracht kunnen ontwikkelen. Om de voetjes warm te houden kun je een sokje of slofje aantrekken. Let er dan op dat er een anti-slipzool onder zit zodat ze niet uitglijden. Wanneer je kindje ook buitenshuis gaat stappen is het belangrijk om de voetjes te beschermen tegen de harde en koude ondergrond. Dit kan met een flexibel leren schoentje met soepele loopzool, zodat de voetjes beschermt zijn tijdens het stappen en tegelijkertijd vrij kunnen ontwikkelen. Onze BABY-PROOF® Smart schoentjes zijn hier perfect voor.

Wanneer beginnen baby's met lopen?

De eerste stapjes komen vanzelf zodra de voetjes het lichaamsgewicht kunnen dragen en een baby vertrouwen en balans heeft. De meeste baby's beginnen met zelfstandig lopen tussen de 10 en 18 maanden. Probeer dit proces niet overdreven te stimuleren. Iedere baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, het is dan ook niet erg als je baby een paar maanden eerder of later loopt.

Is de voetbreedte van belang?

Baby- en kindervoeten in de groei zijn vaak slank en rank. Shoesme schoenen zijn hierop afgestemd. Heeft jouw kindje een vollere voet of hogere wreef? Dan adviseren wij een lage schoen met een vetersluiting te nemen. Wij adviseren te kiezen voor een derby sluiting. Dit is een sluiting waarbij de schoen helemaal geopend kan worden om de instap gemakkelijk te maken.

Hoeveel groeiruimte dient een babyschoen te hebben?

Wij adviseren 1 centimeter groeiruimte, zodat de voetjes voldoende ruimte hebben om te bewegen en ontwikkelen. Wanneer je de voeten opmeet met ons Shoesme Meetsysteem, meet je automatisch met 1 centimeter groeiruimte.

Hoe vaak moet ik de schoenmaat van mijn baby controleren?

Wij adviseren om 1x in de 3 maanden de schoenmaat van jouw kindje te controleren. Baby's en kinderen groeien snel en hun voeten groeien mee. Wanneer eens in de 3 maanden de schoenmaat gecontroleerd wordt, worden groeispurten tijdig opgemerkt.

Hoeveel groeit een babyvoet?

Dit verschilt per kindje, maar een babyvoet kan per 3 of 4 maanden maar liefst 1 schoenmaat groeien. Wij adviseren 1x in de 3 maanden de voeten op te meten om groeispurten op te merken.