Kim test Shoesme BABY-PROOF® Soft babysloffen samen met haar dochtertje van 1. Ben je benieuwd wat ze er van vinden?

Die blote babyvoetjes vind ik ontzettend schattig, maar het wordt weer kouder dus de sokjes mogen aan. Geen wiebelende teentjes meer en blote beentjes, maar warme sokken. Op onze gladde vloer, niet zo heel veilig voor de beginnende loper.

Mijn dochtertje is net één jaar geworden. Ze loopt graag achter een loopwagentje, maar het liefst bij papa of mama aan de hand. Een vinger is genoeg, als ze maar wat steun en balans heeft vanuit ons. Stap, stap, stap, daar gaat ze met de grootste lach die je je kunt bedenken op haar gezicht. Als ze maar rechtop de wereld kan bekijken, dan is alles goed. Voor deze fase vind ik babysloffen dus echt de uitkomst. Nog geen harde schoentjes, want haar voetjes moeten nog contact maken met de vloer. Geen sokjes, want dat is te glad, zelfs met nopjes.

BABY-PROOF® soft babysloffen

Wij hebben zachtroze slofjes van Shoesme: BABY-PROOF® soft babysloffen Het slofje is van heel zacht en soepel leer, met een antislip zool. Het is een prachtig slofje dat in een mooi doosje wordt geleverd. [gallery size="medium" columns="1" ids="137"]

Het slofje bedekt de hele voet, de hiel en de onderkant van de kuit. Aan het leer dat om het voetje gaat zit een gebreide sok. De sok is naadloos en geeft daardoor geen irritaties. De sok zorgt er mede voor dat de slofjes niet zomaar uitgaan, maar het staat ook gewoon heel erg leuk. Ik zou ze ook wel willen.

Ook de pasvorm is mooi. Wat ik soms heb bij slofjes is dat je niet kan zien welke slof links of rechts hoort. Ze wijzen in dat geval allebei met hun hele zool recht vooruit. De BABY-PROOF® soft slofjes van Shoesme hebben een duidelijk pasvorm, waarbij je ziet aan welke voet welk slofje moet.

Mijn dochtertje van 12 maanden heeft maatje 19 van deze slofjes. Daar past ze goed in, maar ze heeft nog een klein beetje groeiruimte. Ik heb haar voetjes een tijdje terug opgemeten in de schoenwinkel en toen had ze inderdaad maatje 19. De slofjes zou ik dus niet te ruim kopen, want ze passen nog prima. Als ze te groot zouden zijn, dan ben ik bang dat je kleintje struikelt over het flapperende voorstukje, waar eigenlijk een paar schattige wiebelteentjes zouden moeten zitten.

[gallery columns="1" size="medium" ids="139"]

Even wennen met aantrekken

De eerste keer dat ik de slofjes aan wilde trekken bij mijn dochtertje ging dat niet heel makkelijk. Ze waren nog wat stroef, doordat er bij de hiel een elastiek zit. Dit is heel fijn, want daardoor blijft het slofje zo goed zitten aan het voetje. Je kent de slofjes en sokjes misschien wel die na een paar minuten al helemaal scheef zitten. Of erger nog, die je kleintje al uit heeft getrokken.

[caption id="attachment_138" align="aligncenter" width="225"]Baby-proof® soft Uitglijden is verleden tijd, dankzij de antislipzooltjes[/caption]

Ik ben er wel achter inmiddels wat de beste manier van aantrekken is bij mijn dochtertje: Je kan de sok zover mogelijk om laag schuiven en goed wijd opentrekken. Vervolgens steek je het voetje met de teentjes helemaal naar de voorkant in de slof. Je schuift het voetje er wat verder in, terwijl je je hand onder haar voetje houdt. Het elastiek onderaan de sok en bovenaan het slofje trek je over de hiel. Er zit een handig lusje aan de achterkant en daaraan trek je de slof omhoog. Zo schuif je het slofje over de voet. Even voelen aan het voetje. Zit hij goed? Ja! Gelukt, slofjes aan en lekkere warme teentjes.

Op de fiets

Ik ga met mijn zoontje van bijna drie en dochtertje van een erg graag fietsen. Een rondje na het avondeten, nog even een frisse neus. Twee keer in de week breng ik ze naar het kinderdagverblijf op de fiets, mits het uiteraard niet te hard regent. Op de fiets met enkel sokjes aan is nu niet meer lekker. De babyslofjes gaan aan en de voetjes blijven lekker warm, maar ook de beentjes. Want dankzij de sok komen er ook geen blote benen boven de slofjes uit. De sok kan een stukje over haar broek of legging heen. Ook ideaal natuurlijk in de kinderwagen of in de auto in de Maxi-Cosi.

De Shoesme BABY-PROOF® Soft babysloffen kosten € 39,95 per paar en gaan van maat 17 t/m 22. Helaas dus niet in mijn eigen maat! Ze zijn verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Blauw, bruin, camel, fuchsiaroze, zachtroze, zilvergrijs en champagne.


Kim is mama van een zoon (jan '14) en een dochter (okt '15) en blogt op haar eigen blog whats on mama's mind over haar favoriete webshops, producten, fashion, uitjes en nog veel meer. Als 'Shoesme Ambassadeur' zie je Kim hier vaker terugkomen met leuke artikelen over haar ervaring met Shoesme schoenen.